Dersim Şubemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde sürgün edilen üyelerimizin mesai bitiminde evlerine dönmek üzere hareket halindeyken Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt tarafından yolları kesilerek tehdit ve hakarete uğramalarını kınadı.

Dersim Şubemiz tarafından yapılan açıklama aşağıdadır:

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Pertek Sosyal Hizmet Merkezine haksızca sürgün edilen dört üyemiz ve İl Müdürlüğüne sürgün edilen bir yöneticimizin atamaları Erzincan İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Akabinde İl Müdürü Ali Ekber Yurt tarafından davayı kazanan üyelerimizi tekrar sürgün etmek için Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi açılmış, çoğu daha önce Pertek ilçesine sürgün edilen beş üyemiz bu sefer hukuksuzca Pülümür ilçesine sürgün edilmiştir.

Pülümür ilçesine sürgün edilen sosyal hizmet çalışanı beş üyemiz hakkında da Erzincan İdare Mahkemesi tarafından 18.10.2023 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Adli makamlarca verilen kararlar gösteriyor ki, Ali Ekber Yurt sendikalı arkadaşlarımızı haklarını aramaları gerekçeleriyle cezalandırmaya, hiçbir hizmet önceliği ve hakkaniyet gözetmeden üyelerimize baskı ve mobbing uygulamaya devam etmektedir.

Üye arkadaşlarımızın yürütmeyi durdurma kazanımlarına dair kararın açıklandığı 26.10.2023 tarihinden bir gün sonra, Pülümür ilçesinde görev yapan üyelerimiz İl Müdürlüğünden geçici olarak Pülümür Sosyal Hizmet Merkezine tahsis edilen kurum aracı ile mesai bitiminde merkeze dönmek üzere yola çıkmışlardır. İl Müdürü Ali Ekber Yurt tarafından Pülümür-Tunceli Karayolunda makam aracı ile üyelerimiz kurum aracındayken güvenlikleri riske atılarak ve yolları kesilerek hakarete ve kötü muameleye maruz bırakılmışlardır. İl Müdürü yolunu kestiği kurum aracında bulunan çalışanların yanına gelerek “ben sizin kurum aracınıza binmenizi yasakladım, böyle ahlaksızlık, terbiyesizlik olmaz” diyerek üyelerimize hakaretler savurmuştur. Haksız yere Pülümür ilçesine atamaları yapılan sosyal hizmet çalışanları il müdürü tarafından ilçeye ulaşım koşulları sebebiyle maddi ve manevi olarak mağdur edilmektedir. Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi için hali hazırda Merkez’e gidiş geliş yapan kurum aracının, kurum çalışanları tarafından kullanılması nedeniyle il müdürünün çalışanlarına yönelik saldırganca davranışlarda bulunması kabul edilemez. Sürgün edilen Pülümür Sosyal Hizmet Merkezi çalışanlarının, mesai bitiminde merkeze boş gidecek olan kurum aracına binmelerine izin verilmemesi ve engellenmesi emekçilere daha fazla mağduriyet yaratmak için yapılan bir cezalandırmadır. Oysaki kurum idarecileri kamuya ait kurum araçlarını şahsi otomobilleri gibi kullanırken kamuyu zarara uğrattığını düşünmemektedirler.

İl Müdürünün giderek artan ve şiddet içeren tutumlarına yönelik araçta bulunan kurum çalışanı dört üyemiz il müdürünün yollarını kesmesi ve saldırgan tutumları karşısında Nazımiye Jandarma Karakoluna suç duyurusunda bulunmuş, iki üyemiz ise il müdürünün hakaret ve aşağılamalarına karşı 6284 sayılı kanuna istinaden önleyici tedbir talebinde bulunmuşlardır.

Mahkeme kararları ile haksız ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğu tescillenen, başkanı olduğu inanç kurumunu bu uğurda kendi çıkarları için kullanan kabadayı müdür Ali Ekber Yurt’a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ve Tunceli Valiliği’nin herhangi bir müdahalesi olmaması da ayrı bir cezalandırmadır. Bu kötü muamelenin sosyal hizmet emekçilerine reva görülmesi, tehdit, mobbing ve sürgün politikalarını benimseyen liyakatsız, kabadayı il müdürünün bunca hukuksuzluğa rağmen o koltukta oturmasını bizler kabul etmiyoruz. Üyelerimize yapılan bu kötü muamelenin ve tutumların yasal süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Liyakatsiz idareciler er geç gidecek ve bizler haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı ses olup sendikal dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]