Sağlık Bakanı depremzede sağlık emekçilerinin tayin hakkı ve gönüllü sağlık personeli için başvuru mekanizmalarını açıkladı.

Depremin ilk dakikalarından itibaren sosyal medya hesaplarımızdan üyelerimizi sağlık müdürlüklerine, valiliklere ve AFAD’a başvurarak gönüllü olmaya, Sağlık Bakanlığını da kollektif çalışmaya davet ettik. Daha sonra yazılarla, açıklamalarla, raporlarla defalarca çağrıda bulunduk. Ancak genel merkezimiz ve şube/temsilciliklerimizin çağrılarına yanıt alamadık. Kurumsal ilişki kurma kollektif çalışma çabamız böylesine afete dönüşen bir doğa olayında bile karşılık bulmadı.

Sadece bazı il müdürlükleri Bakanlığın talep ettiği ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını acilen gidermek için kurumsal ilişki yerine başvuran gönüllerimizi görevlendirdi.

Depremzede sağlık emekçilerinin talepleri karşısında sıkışan bakanlık İlk günden itibaren ifade ettiğimiz birlikte çalışma talebine iş kolu örgütleri ile yan yana gelmeden gönüllü olmak isteyenlere bir kanal açmayı tercih etti. Depremzede sağlık emekçilerinin taleplerinden de sadece tayin talebi ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığına bir kez daha sesleniyoruz:

Depremzede sağlık emekçilerinin idari izin, barınma, beslenme koşulları başta olmak üzere https://ses.org.tr/2023/02/kamu-saglik-ve-sosyal-hizmet-kurumlari-dogal-afetlerde-ayakta-kalmasi-gereken-kurumlardir-rant-alani-kar-edilecek-alanlar-degildir-bu-kurumlarda-calisan-depremzede-emekcilerin-talepleri-dikkate-ali/ açıklamamız da belirttiğimiz taleplerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. 25.02.2023

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]