Bugün Sağlık Bakanlığın önünde bir sağlık emekçisinin halkın sağlık hakkı le ilgili eylemine şahitlik ettik. Eylem şekli, tehlikeli ve riskli olsa da bir 112 emekçisini bu eyleme yönelten nedenlere odaklanmak lazım. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz diye yıllardır eylem yapıyoruz. Yoksullaştık diye, emeklerimiz görülmüyor, taleplerimiz karşılanmıyor, ölüyoruz, öldürülüyoruz diye âdete çığlık atıyor çırpınıyoruz. Bizi duymamakta, duyup da anlamamakta, sorunlarımızı çözmemekte ısrar edenler sağlık emekçilerini çileden çıkarttılar. Çünkü sorunlarımız çözülmediği gibi krizde olan sağlık sisteminin sorunlarını da kendi çabalarımızla çözmek durumunda kalıyoruz.

Tıpkı, bugün adını dahi öğrenemediğimiz ambulans şoförü arkadaşımızın onkoloji hastasını yatırmak için hastane hastane gezdirip isyan ettiği gibi biz de sık sık isyan ediyoruz. Bizi bu durumu getirenler ise yüksek maaşlarıyla rahat koltuklarında, geniş ve huzur dolu odalarında direktifler yağdırıyorlar. Bu nedenle eylem yapan 112 ambulans şoförüne destek vermek, yalnız olmadığını hissettirmek için eş başkanımız ve MYK üyelerimiz olarak olay yerine gittik. Aşırı yağmur ve trafik nedeniyle gittiğimizde ambulans Bakanlık dışına çekilmiş ve 112 emekçisi arkadaşımız Bakanlık içerisine görüşmeye alınmıştı. Fox TV muhabiri ve kameramanı olay yerindeki ambulansın görüntülerini alırken polis müdahalesine maruz kaldıklarına şahitlik ettik ve bizde olayla ilgili destek için geldiğimizi ifade ettik. Onlarla konu ile ilgili bir röportaj yaptık.

112 sağlık emekçilerinin 3 ay önce yaşadıkları sorunları gündem haline getirdiğimizi fakat sorunların muhataplarının bizimle görüşmeyi kabul etmediklerini, sorunların artarak devam ettiğini ifade ettik. 112 sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunu en yetkili makama ve kamuoyuna duyuran arkadaşımıza toplum adına sahip çıkacağız. Talep etmesi halinde hukuksal olarak da yanında olacağımızı belirttik. Ayrıca FOX TV’den 112 sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına mercek tutmalarını da rica ettik.

Sağlık bakanlığa bir kez daha sesleniyoruz. Tıkanan sağlık sisteminin yükünü emekçilerin omuzlarına yüklemeyin. Her eylemden sonra gelenek haline getirdiğiniz soruşturma açma yerine sorunlarına çözümüne odaklanın. Sağlık emekçilerinin hakları ve halkın sağlık hakkına yönelik tüm örgütlü yapılar ile birlikte çözüm bulmaya çalışın.

Tüm bunlar yapılmadığı için yarın bir kez daha iş bırakıyoruz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]