Önceki gün, İstanbul Bayrampaşa’da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli hemşire Ercan ACAR, aynı hastanede tedavi gören bir bebeğin babasının önce yumruklu saldırısına daha sonra kurşunlarına hedef oldu. Ağır yaralanan arkadaşımız tedavi altına alındı. Çok üzgünüz… Hemşire arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Sağlıkta önlenemeyen hatta artarak devam eden şiddetin sorumluları/sorumsuzları; sağlıkta yanlış politikaları sürdürmeye, bizleri hasta ve yakınları ile karşı karşıya bırakmaya devam ediyor. Sağlıkta şiddet sona ERSİN ve önleyici tedbirler alınsın, yasal düzenlemeler yapılsın haykırışlarımız maalesef görmezden gelindi. Aksine şiddeti körükleyen açıklamalardan ve politikalardan da geri kalınmadı. Keza; hiçbir kuruma silahla girilemezken, hastanelere rahatlıkla silah ve benzeri araçlarla girilmesi ayrıca düşündürücüdür.

Bir an önce işkolumuzdaki emek ve meslek örgütlerinin de görüşü alınarak sağlık politikaları şiddet aracı olmaktan çıkarılmalıdır. Şiddetle mücadele için daha önce sunduğumuz tekliflere uygun önleyici ve caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Yeter artık şiddete maruz kalmak ve ölmek istemiyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. 04.10.2021

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]