25 Mayıs 2021 Salı günü gözaltına alınan; Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, önceki dönem Eş Genel Başkanımız Gönül Erden, Eski Genel Başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK üyelerimiz Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever ile Ankara SES Şube önceki dönem Eş Başkanımız Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticilerimiz Erdal Turan, Ramazan Taş arkadaşlarımız ile ilgili gözaltı süreci bu gün itibari ile 4 gün daha uzatılmıştır.

Son dönemlerde emek demokrasi güçlerine ve sendikamıza yönelik yapılan göz altılarda aynı yöntem kullanılmaktadır. Kesin delil ve kanıtlar bir araya getirilmeden kolluk fezlekeleri ile gözaltılar yapılmakta, gözaltı süreci boyunca da delil aramasına gidilmekte, kes-yapıştır haberler ile dosyayı kabartarak gözaltını haklı çıkarmaya çalışmaktadırlar. Gözaltına alınma süreci ve emniyette geçirilen gözaltı süreçleri psikolojik olarak işkenceye dönüştürülmektedir.

Bir önceki bilgi notumuzda ifade ettiğimiz gibi kronik rahatsızlığı olan arkadaşlarımıza, aynı gün abisini kaybeden arkadaşımıza gözaltıların uzatılması ile yaşatılan işkencenin başka bir boyutudur. Diğer yandan da ailelerin çocuklarını kaygı ile bekleyişinin yarattığı travma hali de ayrıca değerlendirilmelidir. Evi, iş yeri, kurumu belli ve çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidecek insanların şafak operasyonları ile gözaltına alınmasını ve günlerce süren gözaltı süreçlerinin psikolojik işkenceye dönüştürülmesini kabul etmiyoruz.

Geldiğimiz aşamada arkadaşlarımızın 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü kolluk ifadelerinin alınması ve 1 Haziran 2021 Salı günü sabahında da savcılığa çıkarılmalarını beklemekteyiz.

Arkadaşlarımız gözaltına alındığı günden beri şube/temsilciliklerimiz yerellerinde bulunan KESK Şubeler Platformları, iş kolumuzdaki emek ve meslek örgütleri, demokrasi güçleri ile birlikte tepkilerini dile getirmeye devam etmektedirler.

İlk günden itibaren emek ve demokrasi güçleri, sağlık iş kolunda örgütlü emek ve meslek örgütleri, siyasi partilerin gerek genel merkezimizi ve Ankara şubemizi bizzat ziyaretleri, gerekse de açıklamalar ile desteklerini sunmaları bizim için çok değerli olmuştur.

Üyesi olduğumuz EPSU (Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu) ve PSI (Kamu Hizmetleri Enternasyonali) ile konfederasyonumuz KESK’in üyesi olduğu ETUC (Avrupa Sendikalar Konfederasyonu) ve ITUC (Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu), İngiltere’de yakın çalıştığımız UNISON ile TUC,  Hollanda’daki FNV sendikalarının da göstermiş olduğu dayanışmalar bizlere güç vermiştir.

Arkadaşlarımızın gözaltı süreçlerini çok sayıdaki hukukçumuzla birlikte takip etmekteyiz. Adliye süreçlerini de kitlesel olarak takip edeceğiz. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan tüm emek ve demokrasi güçlerinin adliye sürecinde de yanımızda olacaklarını biliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz. 28.05.2021

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]