Diyarbakır Sağlık Platformu Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçileri Esra Alakuş ve Abdulhalik Çiçek için hastaneler önünde anma gerçekleştirdi.

Diyarbakır Şubemizin de içinde yer aldığı Platform, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Esra Alakuş için 22 Eylül’de Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Polikliniği önünde anma gerçekleştirdi.

Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçileri için yapılan saygı duruşuyla başlayan anmaya KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen ve BES Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Anmada konuşan Diyarbakır Şube Eş Başkanımız Şiyar Güldiken, pandeminin başlangıcından bu yana kentte 10 sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiğine, 770’den fazla sağlık emekçisine ise Covid-19 tanısı konulduğuna dikkat çekerek, “Hükümet yetkilileri tarafından sık sık dile getirilen maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları salgını durdurma noktasında yetersiz. Sağlık ve meslek örgütleri sürece dahil edilmelidir” dedi.

KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ise pandemi sürecinde muhalif sivil toplum örgütlerinin devre dışı bırakıldığını ve bilim dışı yöntemlerle salgınla mücadele edilmeye çalışıldığını ifade etti. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık emekçilerine yönelik saldırıya da değinen Bozgeyik, “Bu saldırılar iktidarın ırkçı ve ötekileştirici uygulamalarından bağımsız değil. İktidarı, yandaş basını uyarmak istiyoruz. Fedakârca, gece gündüz demeden çalışan sağlık emekçilerini hedef göstermekten vazgeçin. Ötekileştirici, ayrımcı ve ırkçı şiddeti bu toplumda besleyen dilden vazgeçin. Tüm emek meslek örgütlerini sürece dahil ederek, toplumun pandemiden daha fazla etkilenmemesi için gerekli önlemleri alın” diye konuştu.

Diyarbakır Sağlık Platformu aynı gün Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Polikliniği önünde de yine Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçisi Abdulhalik Çiçek için bir anma gerçekleştirdi.

Burada da hayatını kaybeden sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulunulurken, anmaya gelenlere seslenen Diyarbakır Şube EŞ Başkanımız Şiyar Güldiken şöyle konuştu: “Çok sayıda sağlık emekçisi önlenebilir bir virüs nedeniyle enfekte oluyor, yaşamını yitiriyor. Diyarbakır’da Covid-19 tanısı konan sağlık çalışanı sayısı 800’ü aştı. 1 Haziran öncesinde enfekte sağlık emekçisi sayısı 95 iken, bugün bu sayı yaklaşık dokuz kat arttı. Ankara’da sağlık emekçilerine yönelik yapılan saldırıyı kınıyoruz. Failler yargılanmadığı müddetçe sağlık emekçilerinin can güvenliği olmayacaktır. Pandemiyle mücadelede hükümetin tüm taraflarla beraber ortak karar alması gerekiyor.”

Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Polikliniği önünde yapılan anmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel de katıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]