Kamuoyuna da yansıdığı üzere Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Çocuk Gelişim Uzmanı Serap Yılhan intihar etmiştir. Bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Öncelikle ailesinin ve tüm sevenlerinin acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz.

Özellikle sağlık alanı başta olmak üzere kamu çalışanları arasında intihar oranları kaygı verici derecede artmıştır. Çalışma alanlarındaki intiharlarda çalışma koşulları ve baskıların önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Bu nedenle intihar eden her emekçi için istisnasız olarak bu sürece neden olan tüm koşulların araştırılması oldukça önemlidir. Nitekim Serap Yılhan’ın ailesi, Serap’ın sorumlu bulunduğu kuruluşlarda çalışırken kimi çalışanlara yönelik verdiği şikayet dilekçeleri nedeniyle maruz kaldığı baskılar ve hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle intihar aşamasına geldiğini iddia etmektedir.  Ailesi ve kamuoyu bu konunun aydınlatılmasını beklemektedir.

Bakanlık ve adli birimler Serap Yılhan ile ilgili tüm süreci şeffaf ve ilgili kurumların, sendikaların ve alanda çalışan sağlık emek meslek örgütlerinin katılımına açık bir şekilde yürütmelidir.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.  30.09.2019

 

Merkez Yönetim Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]