Son zamanlarda bazı basın yayın kuruluşlarında bir “sendika” başkanı ve yöneticilerinin maaşları üzerinden tartışma yürütülmektedir.

Başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin şaşkınlıkla izlediği bu tartışma ne yazık ki ülkemizde bir gerçeği daha gözler önüne sermiştir.

Sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenler, ait oldukları ve temsilcisi oldukları emekçilerden fersah fersah uzaklaşanlar emekçilerin kolektif çıkarları için mücadele etmezler, edemezler. Kurulduğu günden itibaren sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hak ve çıkarları için mücadele eden bir sendikanın yöneticileri olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin onurlu mücadele tarihine gölge düşürmedik, düşürmeyeceğiz.

Ekte sunduğumuz eş genel başkanlarımızın maaş bordrosunda da görüleceği üzere, iş yerinde aldığımız ücretten ne bir eksik ne de bir fazla olan maaşımızın dışında harcırah, huzur hakkı vb. herhangi bir ek ücret almamız söz konusu bile değildir.

Ve bu durum yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamış, sendikamız tüzüğü ile de güvence altına alınmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız…

                                                                                                                   Merkez Yönetim Kurulu

Eş Başkanlarımızın Maaş Bordrosu İçin >>> 

 

SENDİKAMIZIN TÜZÜĞÜ

MADDE 60. BÜROKRASİYE VE YABANCILAŞMAYA KARŞI TEDBİRLER

a- Sendikanın yönetim, denetim, disiplin vb organlarına seçilenlerin bu göreve gelmesi, bu kişilere herhangi bir maddi avantaj veya dezavantaj sağlayamaz.

b- Sendikanın genel merkez ve şube yönetim, denetim ve disiplin kurullarında iki dönem üst üste görev alanlar üçüncü dönem aynı organa aday olamazlar.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]