İstanbul Şişli Şubemiz, Devrimci Turizm İşçileri Sendikası ve Genel-İş, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesindeki işinden çıkarıldığı için  51 gündür hastane önünde işini geri isteyen Ayfer Dişkaya için eylem yaptı. Hastane çalışanlarının da destek verdiği eylemde “Direne Direne Kazanacağız”, “Yemekhane İşçisi Köle Değildir” dövizleri taşınırken, “Ayfer Dişkaya İşe Geri Alınsın” yazılı pankart açıldı.

Eylemde ilk sözü alan Dev Turizm-İş Marmara Bölge Şube Yöneticisi Saniye Evren, sağlık emekçilerine dönük baskının arttığı bir dönemden geçildiğini belirterek, Türk Tabipler Birliği’ne dönük operasyonlara dikkat çekti. TTB’den  pek çok hekimin Ayfer Dişkaya’nın direnişini ziyaret ederek destek verdiğini hatırlatan Evren, TTB’ye dönük baskı ve gözaltıları kınadı.

Genel- İş adına konuşan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş yeri temsilcisi Fatma Deringöl ise Ayfer Dişkaya’nın mücadelesini desteklediklerini belirterek, “Ayfer arkadaşımız yalnız değildir. Bizler Ayfer arkadaşının mücadelesini önemsiyoruz. Bir an önce Ayfer iş başı yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Söz alan Şişli Şube Eş Başkanımız Abuzer Aslan, “Ayfer arkadaşımızın şirketin ilgili birimini arayarak, mesaj çekerek çocuğunun rahatsızlığından dolayı işe gelemeyeceğini iletmiş olmasına rağmen işinden atılması haksız ve hukuksuzluktur. Aynı şekilde kamu emekçileri de gece yarısı çıkarılan KHK’lerle işlerinden oldular” diye konuştu. Aslan geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de barış talebiyle sokağa çıkanlara polis saldırısı gerçekleştiğini hatırlatarak “Hukuksuzluk her yerde, sokak aralarında insan avına çıkanlar 13 arkadaşımızı gözaltına aldılar. 11 arkadaşımızı tutuklayarak cezaevine koydular. SES Şişli şubesinin üyesi olan Fatma Akaltun Fırat tutuklananlar arasındadır. Arkadaşımız bir an önce tahliye edilerek ve beraat ettirilerek işlerinin başına dönmelidir” dedi.

TTB’nin  barış açıklamasının suç teşkil edemeyeceğini belirten Aslan, TTB’nin saldırılara maruz kalmasına neden olan barış metnini okudu.

Sendikalar adına ortak basın açıklamasını okuyan Dev Turizm-İş Marmara Bölge Şube Yöneticisi Saniye Evren,  “Ayfer Dişkaya Dev Turizm İş Sendikası’na üye olduktan sonra iki gün işe gelememesi bahane edilerek iki buçuk yıldır çalıştığı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi yemekhanesindeki işinden çıkartıldı. Dişkaya’nın işten çıkarılması hastanedeki sendikal mücadeleye dönük bir gözdağıdır” dedi. Direniş süresince  taşeron firma yetkilileriyle ve hastane yönetimiyle yaptıkları tüm görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını ifade eden Evren, taşeron firmanın hukuksuz davrandığını, hastane yönetiminin ise üst işveren olma sorumluluğunu yerine getirmediğini kaydetti. Evren “Sendikalı ve örgütlü hiç bir işçinin yenilmeyeceği gerçeği Ayfer’in 50 küsur gündür yağmur çamur demeden sürdürdüğü direnişle bir kez daha anlaşılmıştır. Bu da direnişimizin önemli kazanımlarından birisi olmuştur” dediği sözlerinin devamında 51’inci günün ardından  direnişin biçimini değiştireceklerinin bilgisini verdi. Evren şöyle devam etti; “Ancak Ayfer işe geri dönene kadar hem eylem ve etkinliklerimizin süreceğini hem de yargı yolunun da açılmasıyla hukuk mücadelesi vereceğimizi tüm emek dostlarına ve basın emekçilerine duyuruyoruz”

Eylem, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Ayfer Dişkaya Yalnız Değildir”, “İş Ekmek Adalet” sloganlarıyla son buldu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]