İSTANBUL; SAVAŞA KARŞI BARIŞI ÖLÜME KARŞI YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul şubelerimiz ortak basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına İstanbul Şişli Şubemiz Eşbaşkanı Abuzer Aslan yaptığı açılış konuşmasında:
Değerli basın emekçileri bizler bugün son süreçlerde yaşanan savaş ve saldırıları konuşmak için bir aradayız.
Savaşa ve şiddette karşı barışı ve yaşamı savunanlar tutuklanıyor. Hangi demokratik yönetiminde Barışı savunmak suç olabilir? Hangi demokrasilerde savaşa hayır demek tutuklama nedeni olabiliyor. En son savaşa hayır barış hemen demek için yapacağımız basın açıklamasına tahammülü olmayanlar, arkadaşlarımızı gözaltına alınıp tutuklandılar. Tutuklananlar arasında SES Şişli Şubesi üyesi olan Fatma AKALTUN FIRAT idi. Bir an önce arkadaşımız tahliyesine ve beraat edilerek özgürlüğüne kavuşmalıdır. Savaşların kutlandığı, barışı savunanların suçlu ilan edildiği bir dönemde geçiyoruz. En son TTB savaşa hayır dediği için birilerin hedefi oldu. Bizler TTB yapılan linçi kınıyor ve bu süreçte TTB yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Savaşa hayır demeye devam edeceğiz. Seklinde konuşmasını yaptı.
Daha sonra Şişli Şubemiz Eşbaşkanı Ferdane ÇAKIR DOĞAN basın metni İstanbul şubelerimiz adına okudu.
Bakırköy Şubemiz Eşbaşkanı Mürsel Fırat ise biz sağlıkçılar yaşam hakkını savunanlarız. Bu süreçte savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceğiz… TTB  yapılan linç girişimini kınıyoruz. TTB ve İstanbul Tabip Odasının yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz.
Anadolu Şubemiz Eşbaşkanı Erdal GÜZEL de söz alarak söyle dedi;
Savaş yanlısı iktidarın tabip odasına yaklaşımına doğru bulmuyoruz. Hekimlerin görevi ölüme ve savaşa karşı sağlığı ve barışı savunmaktır. Doğal görevini ifade ederken bu kadar saldırganlığını kabul etmiyoruz. Özellikle işbirlikçi sahte sendikayı tetikçi olarak kullanmasını kınıyoruz. Tabip odasının yanında olduğumuzu tekrar ediyoruz bu saldırılarını karşılığı yoktur. Barış kazanacaktır.

Basın toplantımıza gelen dostlarımızla soru cevap şeklinde sonlandırıldı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]