Yaşatmaya ant içmiş bir meslek gurubu sorumluluğunu yerine getirerek  “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliğine yönelik yapılan baskıları kınıyor, TTB’nin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.

TTB yöneticileri bugün sabah saatlerinde evlerinde  ve işyerlerinde aramalar yapılarak gözaltına alınmışlardır, yine sabah saatlerinden itibaren TTB binasında da arama başlatılmıştır. TTB’ye yönelik sürdürülen baskı, sadece TTB yönetici ve üyelerine yönelik değildir; barış talebini baskı altına alma çabasıdır.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak, ilk çığlıktan son nefese kadar insanın yaşamını olumsuz etkileyen bütün uygulamalara karşı çıktık, çıkıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bu bir tercih değil, sorumluluktur. Savaşa, şiddete, çatışmalı süreçlere karşı mesleki sorumluluğumuz yaşama sahip çıkmak, barış talebine sahip çıkmaktır.

TTB ile dayanışmamızı bir kez daha ifade ediyoruz. TTB yöneticileri bir an önce serbest bırakılmalı, TTB’ye yönelik sürdürülen baskılara son verilmelidir.

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]