MEMUR-SEN VE SAĞLIK -SEN HÜKÜMETLE EL ELE VERİP ÇALIŞANLARIN HAKLARINI BUDAMAYA DEVAM EDİYOR

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

Hükümetle gerçekleştirdiği sözleşme ile maaşlarımızdaki artışta kayıplara neden olan Memur Sen, her yıl maaşlarımıza yansıyan enflasyon farklarını hükümete hibe etti. Yetmedi; KHB ‘de imzalanan Promosyon sözleşmesi ile yeni bir hibeye girişti.

275 bin sağlık çalışanı adına yapılan promosyon sözleşmesi ile çalışanlara yıllık 475 TL verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu sözleşme 5 yıl boyunca geçerli olacak. Geçen dönemlerde bir çok ilde ve bir çok kurumda yapılan sözleşmelerde, çok daha az çalışanı kapsamasına rağmen çok daha yüksek miktarda ödemeler belirlendi.

Bu kadar düşük miktarda ödeme ile neden bu sözleşme imzalanıyor?

Niye kurum promosyon sözleşmesini merkezi olarak yapmak istiyor?

Hastane yöneticilerine mi güvenmiyor?

Kayırılmak istenen banka ile nasıl bir işbirliği var?

Yerel sözleşmeler yerine merkezi sözleşme yapılarak sağlık emekçilerinin denetiminden kaçırılmak istenen ne? Bu kadar merkezileşme ile gizlenmeye çalışılan ne? Eğer amaç yandaş sendikanın basiretsizliğinin açığa çıkmaması ise; bunun üstünü örtmek mümkün değildir, çünkü sendikanın attığı her adımda bu tekrar tekrar ortaya çıkmaktadır.

Sağlık Sen artık bizi şaşırtmıyor. Çünkü Sağlık-Sen emekçilerin haklarının budanmasını kendine görev olarak almış, bu durum Sağlık-Sen’in sendikal bir karakterine dönüşmüştür. SARI sendika bile diyemiyoruz. Çünkü sarı sendika bile bazen şaşıp çalışanların çıkarlarını savunabiliyor. Sağlık Sen/Memur sen ise hiç şaşırtmıyor.

Hükümet olumlu bir adım atsa bile Memur Sen izin vermiyor.

Bundan dolayı Sağlık Sen sendika değil hükümet gibi hareket etmektedir. Sağlık Bakanlığı rolünü üstlenmiş ve işverendir. Promosyon sözleşmesi için genelge diyor ki ; banka-kurum yetkilisi(işveren) ve sendikadan oluşan üç tarafça imzalanır. Şu haliyle bu protokolde, çalışanlar temsil edilmemiştir. Ve YOK HÜKMÜNDEDİR: Kabul etmiyoruz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]