KESK Genel Başkanı Özgen Siirt’te Açıklama Yaptı: Bütçe savaş, yoksulluk ve talan bütçesidir

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 13 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanılacak olan 2015 yılı bütçesini “savaş, yoksulluk ve talan bütçesi” olarak tanımladı. Özgen, bunun önüne geçmek için toplumun tüm kesimlerini bütçenin Meclis’te görüşüleceği gün Ankara’da keskilgezileri1yapılacak mitinge davet etti.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, KESK MYK üyeleri ile birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde geldiği Siirt’te gün boyunca çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında Siirt Belediyesi’ni ziyaret eden Özgen ve beraberindekiler, daha sonra KESK Siirt Şubeler Platformu tarafından örgüt binasında düzenlenen 2015 yılı

bütçe bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantından önce 2015 bütçesi ve Kamu Güvenliği Yasası konularında açıklamalarda bulunan Özgen, 2015 yılı bütçesinin savaş, yoksulluk ve talan bütçesi olduğunu ifade ederek, “Bu bütçe geçmiş dönemlerdeki bütçeler gibi kamu emekçileri, işçiler, yoksullar, emekliler, toplumum tüm kesimleri savaş, yoksulluk ve talan bütçesidir. Biz savaş, yoksulluğa ve talan karşı halkçı bütçe demokratik şiarıyla bütçe karşı 13 Aralık’ta, Ankara’da miting yapacağız. Bu anlamda toplumun tüm kesimlerini bütçeye karşı yapacağımız mitinge davet ediyoruz” dedi.

Özgen, yeni Güvenlik Yasası tasarı ile ilgili olarak da Türkiye’de barışçıl ve demokratik hakların kullanılmasının önünde birçok engelleyici yasakeskilgezileri2 olmasına rağmen, hükümetin 6-8 Ekim sürecini bahane ederek Kamu Güvenliği Yasa Tasarısı’nı güdeme getirdiğini ifade ederek, “Hükümet var olan yasaları yetersiz bulacak ki, kendi varlığını kollamak ve korumak için yeni bir Güvenlik Yasası hazırladı. Bu yasa ile tüm güvenlik yetkilerini bir elde toplamaya çalışıyor. Yasa ile hükümet, makbul şüphe esası üzerinden toplumun muhalif tüm kesimlerine yönelik baskı, gözaltı, engelleme ve demokratik eylem ve etkinliklerin bir süreç

hayatta geçirmek istiyor. Bu tekçi, otoriter, faşizan, sıkıyönetim ve OHAL koşullarını hayata geçirecek bir çerçeveye ve içeriğe sahip olduğu belli. Bu anlamda bir emekçiler olarak yasanın karşısında olduğumuzu belirtiyor, 13 Aralık’ta bu yasanında halk için olmadığını ifade edeceğiz” dedi.

KESK SİİRT ŞUBELER PLATFORMU

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]