unnamedÜlkemizde son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı malesef ilimizde de sıkça yaşanmaktadır. Tüm uyarılara rağmen, hatta çok yakında bir meslektaşımızı, sevgili Ersin ARSLAN’I kaybetmemize rağmen şiddetin önüne geçilmiyor-geçilemiyor. Hekime ve Sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir. 

12 Haziran 2014 tarihinde Pervari Çavuşlu Köyünde yıldırım çarpması vakasına giden 112 personeline fiziksel saldırıda bulunulmuştur.

Bu olayı takiben;

18 Haziran 2014 çarşamba günü Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Sevgi Evlerinde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı çalışanımıza saldırıda bulunulmuş, adli vaka olarak Siirt Devlet Hastanesine güvenlik kontrolünde nakledilen bu kişi muayene esnasında Acil Tıp Uzmanımıza görevi başında fiziksel şiddet uygulamıştır;

Bu olay biz sağlık çalışanlarını üzmüş ve yıpratmıştır. Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını kınıyor, şiddete uğrayan tüm çalışan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Bu süreçte sessizliğini koruyan hastane yönetiminden  de çalışanına sahip çıkmasını talep ediyoruz ve koruyucu önlemlerin alınması noktasında derhal Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Siirt Tabipler Odası ile iletişime geçilip koruyucu hizmetlerin zaman kaybetmeden devreye sokulmasını talep ediyoruz.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Siirt Şubesi ve Siirt Tabipler Odası  olarak ; amaçladığımız görevleri sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için; İlimizde ve tüm Türkiye’de emekçilere yönelik şiddete dur diyoruz.

Eğer sağlıkta sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız sağlık çalışanlarınıza sahip çıkın. mağdur arkadaşlara bir kez daha geçmiş olsun derken  her zaman tüm üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının yanında olacağımızı bildiriyor ve ” BU SON OLSUN ” diyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

                                                      Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Siirt Şubesi
                                                      Siirt Tabipler Odası

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]