AKP MEDYASI SOMA’DAKİ KATLİAMIN SORUMLULARINI AKLAMAK İÇİN KESK’E VE SES’E SALDIRIYOR

Facebook
Twitter
WhatsApp

AKP medyasının sendikalarımıza saldırılarını boşa çıkaracağız

Evlerine ateş düşen insanların tepkisine yumrukla yanıt veren Başbakanı ve yerdeki vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşavirini görmezden gelen yandaş medya koydukları eski tarihli resim ve yalan haberlerle sendikamızı ve konfederasyonumuzu hedef haline getirmeye çalışmaktadır.

Yalan olan bu haberleri düzeltmeleri konusunda haber sitelerini aramamıza rağmen ısrarla bu haberleri yaymaya devam etmekteler.

Tüm üyelerimizi ve kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.


AKP MEDYASI SOMA’DAKİ KATLİAMIN SORUMLULARINI AKLAMAK İÇİN KESK’E VE SES’E SALDIRIYOR

 16 Mayıs 2014’te sendikamızı ve Konfederasyonumuz KESK’i karalamaya yönelik basında çıkan yalan haberlerle karşılaştık. İşçi cinayetleri ve kıyımlarının sorumlusu olan AKP’yi görmezden gelen basın yine biz muhalifleri hedef tahtasına koydu.

09.05.2014 tarihinde Silifke Temsilciğimiz tarafından düzenlenen Hemşireler günü etkinliğimizi Soma Katliamından sonra gerçekleşmiş gibi göstererek kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Bununla amaçlananın hükümete olan tepkileri bize yönelterek toplumsal yanılgı yaratmak ve süreçlere müdahil olmamızın önüne geçmek olduğunu biliyoruz. İlk günden itibaren Soma’da yaşanan katliama ilişkin sendikamızın yürüttüğü etkinlikleri görmeyen AKP güdümündeki medya yalan haber üzerinde söylediklerimizi boşa çıkarmaya çalışmakta ve sendikamızı ve yöneticilerimizi hedef göstermektedir.

Sendikamızı hedef alan yalan haberlere karşı yürüttüğümüz çalışmalarla haber sitelerindeki haberler kaldırıldı ve özür mesajları yayına konuldu.

Ancak aynı gün başta www.ensonhaber.com ve www.medyagundem.com internet sitelerinde olmak üzere hükümete yakın internet sitelerinde “BBC’nin Soma yalanı deşifre oldu” başlığında verdikleri haberlerle yeni bir algı yönetimine girdiler. 1 Mayıs 2009 Mitinginde çekilen bir fotoğrafı Soma katliamının yaşandığı gün çekilmiş gibi göstererek SES Manisa Şube Eğitim, Basın-Yayın Sekreterimiz Birgül Çongar Salman ve Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi Leyla Duman’ı afişe ederek hedef haline getirmişlerdir.

321 İnsanımızın ölümüne neden olan katliamın sorumlusu olan hükümeti ve şirketi, evlerine ateş düşen insanların tepkisine yumrukla yanıt veren Başbakanı ve yerdeki vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşavirini görmezden gelen yandaş medya koydukları eski tarihli resim ve yalan haberlerle sendikamızı ve konfederasyonumuzu hedef haline getirmeye çalışmaktadır.

Sağlıkta dönüşüm programının yoksul emekçi halkımıza ölüm getireceğini ve tüm toplumun tıp endüstrisinin insafına terk edileceğini,

Taşeron çalıştırılma ölüm getireceğini,

Toplum için yararlı olan ancak kar getirmeyen (maden cinayetlerinde eksikliğini hissettiğimiz başta yanık üniteleri olmak üzere) ünitelerinin kapatılmaması gerektiğini haykırırken sesimizi duymayan, 

AKP Hükümetinin uygulamaya koyduğu piyasalaştırma ve köleleştirme programına karşı yürüttüğümüz mücadeleyi görmeyen yandaş medya, sorumluları teşhir etmek yerine yalan haberlerle sendikamızı hedef tahtasına koymayı marifet saymaktadır.

Mersin Silifke haberi yayınlayan Doğan Haber Ajansı özür metnini yayınlayarak haberi sitesinde kaldırınca diğer haber siteleri de haberi sitelerinden kaldırırken “BBC’nin Soma yalanı deşifre oldu” haberini yayına koyan siteler tüm uyarılarımıza rağmen yayında kaldırmadıkları gibi www.medyagundem.com internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Tutku Akbaş haberle ilgili arayan genel merkez yöneticilerimize hakaret etmiştir.

Sonuç olarak bu yapılan haberlerdeki amacın Soma Katliamında hükümetin ve şirketin sorumluluğunu örtmek, toplumun olayı takip etmesini engellemek ve bizlerinde süreçlere müdahil olmasının önüne geçmektir.

Biz sorumluluğumuz gereği süreçleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu yayınların yaratmaya çalıştığı provakasyona gelmeyeceğimiz gibi, boyun da eğmeyeceğiz.

1980’li yılların sonundan itibaren yürüttüğümüz sendikal hak ve özgürlükler ile insan hakları mücadelemizi engellemeye çalışan egemenlere örgütlü gücümüzle cevap verdik.

Ve bugün de haklılığımızdan aldığımız güçle başta Manisa Şube Eğitim, Basın-Yayın Sekreterimiz Birgül Çongar Salman ve Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi Leyla Duman nezdinde sendikamıza ve konfederasyonumuza karşı yürütülen provakasyonu boşa çıkaracağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]