13 Mayıs Salı günü Manisa’nın Soma ilçesinin Eynez bölgesindeki Soma Holding’e ait Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin maden ocağında 16:00-24:00 vardiyasında çalışan 787 işçi trafo patlaması sebebiyle kaynaklandığı iddia edilen yangında toprağın 2 ile 6 km.’lik alanda 400m metre yerin altında mahsur kaldılar. 15 Mayıs öğle saatlerinde yapılan resmi açıklamalara göre 284 kişinin hayatını kaybettiği, 100 üzerinde yaralının olduğu ve 200’e yakın işçinin de hala kurtarılmayı beklediği ifade edilmiştir.

Madenlerdeki taşeronlaştırmanın, kar hırsının, yeterli önlemler alınmamasının ve daha da önemlisi gerektiği gibi denetim yapılmaması ve yaptırım uygulanmamasının sonucu olan iş cinayetlerine karşı KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin almış olduğu karar doğrultusunda bugün saat 09.00’da ülkenin dört bir yanındaki kamu sağlık kurumları önünde bir araya gelen sağlık ve sosyal hizmet emekçileri 3 dakikalık saygı duruşu ve sonrasında da greve çıkılmıştır.

Ankara’da ise işyerlerinde toplanan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri saat 11.00’de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde biraraya geldi. Burada toplanan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine hitap eden Genel Başkanımız Gönül Erden, “Soma’da yaşanan işçi katliamın bu ülke topraklarında ne ilk olduğunu, sessiz kalmaya devam edersek de son olmayacağını”, “roboski de göz göre göre yapılan hava taaruzuna ihmal diyen başbakanın, Soma’da da ise kader diyerek kendi suçlarını örtbas ediyor”, “bilgilerin toplumdan gizlenilmeye çalışıldığını aldığımız bilgilere göre ölü sayısının 300’ün üzerinde olduğunu ve artacağını”, “sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak katliamların hesabını sorana kadar mücadele edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Burada toplanan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri Çalışma Bakanlığı önüne yürümek üzere buluşma noktasına hareket ettiler.

Greve çıkan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde diğer illerde ise çalışma müdürlükleri önünde basın açıklamaları gerçekleştirmiştir.

Basın Açıklaması İçin>>>

somakatliamadana1

somakatliamadana2

somakatliamamasya1

somakatliamamasya2

somakatliamankara1

somakatliamankara2

somakatliamankara3

somakatliamankara4

somakatliamankara5

somakatliamankara6

somakatliamankara7

somakatliamankara8

somakatliamankara9

somakatliambatman1

somakatliambatman2

somakatliambatman3

somakatliambitlis1

somakatliambitlis2

somakatliamcorum1

somakatliamcorum2

somakatliamdersim1

somakatliamdersim2

somakatliamdiyarbakir1

somakatliamduzce1

somakatliamedirne1

somakatliamedirne2

somakatliamistaksaray1

somakatliamistanadolu1

somakatliamsisli1

somakatliamizmir1

somakatliamizmir2

somakatliamizmir3

somakatliamkarabük1

somakatliamkarabük2

somakatliamkayser1

somakatliammalatya

somakatliammalatya2

somakatliammanisa1

somakatliammanisa2

somakatliammardin1

somakatliammardin2

somakatliammersin1

somakatliammugla1

somakatliamnigde1

somakatliamsamsun1

somakatliamsiirt1

somakatliamsivas1

somakatliamsivas2

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]