16 Mayıs 2014 tarihinde (Bugün) http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26430527.asp ve milliyet.com.tr web adreslerinde, “Siz de Emekçisiniz, Ayıp!” başlığı ile yayınlanan haberlerde, Soma olaylarının yaşanmasına rağmen Silifke Temsilciliğimizin Ebe ve Hemşireler Günü dolayısı ile eğlence/yemek düzenlediğine dair asılsız bir iddia yer almıştır. Söz konusu etkinlik 9 Mayıs 2014 tarihinde, SES Mersin Şube ve Silifke Temsilcilerimizin de asilsizhaberkatılımı ile Silifke Göksu Otel’de Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısı ile düzenlenen yemekten bir karedir. Dolayısı ile Soma Katliamı’nın öncesinde çekilmiş bir fotoğraftır.

           Sendikamız SES kurulduğu tarihten bu yana Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin özlük, ekonomik ve demokratik hakları için mücadele yürütürken aynı zamanda bu ülkede herkese ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir bir sağlık hizmeti verilmesi mücadelesini de yürütmektedir.

           Soma Katliamı’nın haberinin geldiği ilk andan itibaren, tüm etkinliklerini durdurmuş/iptal etmiş olan sendikamız, tüm üyeleri ile Soma Katliamı’nın hesabını sormak için sokaklara dökülmüş ve KESK’in onurlu mücadele tarihine uygun biçimde davranmıştır. Günlerdir sokakta mücadele eden, iş bırakan, bu katliamı işyerlerinde gündem yapan sendikamız ve üyelerine karşı böyle bir haberin yapılması kabul edilecek bir durum değildir.

           Soma’da yaşanan katliamın sebebini biliyoruz. Taşeronlaşmanın, sağlıkta piyasalaşmanın, tüm bunların kaynağı olan neoliberal politikaların tümüne karşı yürüttüğümüz örgütlü mücadelemize karşın bu haberin yayınlanmış olması utanç vericidir. Yayınlanan asılsız haberde, yüzlerinin buzlandığı ifade edilen kişilerin tümü, bu mücadeleyi veren SES sendikasının başı dik, alnı açık, onurlu yöneticileri ve üyeleridir.

           http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26430527.asp sayfası yönetiminin yapmış olduğu “özür” yazısına rağmen, elimizde asılsız olduğuna dair yasal belgeleri bulunan bu haber hakkında; SES Genel Merkezi, Mersin Şubesi ve Silifke Temsilciliği gereken yasal süreci başlatacaktır. Bu asılsız haberi yapan ve bu haberin yayınlanmasında payı olan tüm kişi ve kuruluşları başta kurumumuz olmak üzere barış dolu ve onurlu bir gelecek kurmak için mücadele eden herkesten özür dilemeye çağırıyoruz. 16.05.2014


                                                                                       SES Mersin Şubesi

                                                                                       Yönetim Kurulu A.

                                                                                     Yılmaz BOZKURT

                                                                                         Şube Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]