Yılmaz Yıldız mahkemeye çıkmadan önce Niğde Adliyesi bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına SES Genel Merkez yöneticilerinden MYK üyelerinden Hasan Kaldık, Şinasi Dursun ve SES Hukuk Danışmanı İHD Genel Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan katıldılar.

adliyeaciklama2SES Niğde İl Temsilcisi Yılmaz Yıldız, Adliye Bahçesinde yaptığı basın açıklamasında; Sağlık Emekçileri Promosyon ödemesi bir yılan hikayesine döndü. Yapılan banka protokol sözleşmesinden kaynaklı yaklaşık 400 arkadaşımız mağdur olmuştur. Bu sözleşmenin 13. Maddesinin hükmü şöyleydi. “15 Kasım 2010 tarihinden itibaren, sağlık kurumuna tayin ile gelen çalışanların hiç biri banka promosyonu talep edemeyecek, banka promosyonundan faydalanamayacak”. Bu hükmün altına da o dönemde yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen imza atmıştır. Daha sonrada ilimize atanan sağlık emekçilerini örgütleyebilmek için sanki bu promosyon sözleşmesinde imzası yokmuş gibi davranarak onları yanıltmaya çalıştı. Bizlerde sağlık emekçilerinin bir temsilcisi olarak, bu iki yüzlü durumu, bu ikircikli durumu kamuoyuna teşhir ettik. Dolayısı ile geçtiğimiz hafta itibari ile Niğde’deki bütün sağlık emekçisi arkadaşlarımız eksik dahi olsa banka promosyonları ihalesinden hakları olan tutarları geri aldı. Biz bu durumdan dolayı iş kolumuzdaki yetkili sendika Sağlık-Sen’in bu yetmezliğini, bu promosyon sözleşmesindeki ilgili hükmün altına imza atarken, yapmış oldukları hatayı örtbas etmek adına, sendika temsilciliğimiz olarak benim şahsıma bir dava açmış bulunuyorlar. Bizde şimdi bu davaya gireceğiz.adliyeaciklama1 Bu konuya ilişkin olarak Niğde kamuoyunu bilgilendirmek istedik.”dedi.

SES Genel Merkez MYK Üyesi Hasan Kaldık ise Adliye önünde yaptığı kısa konuşmada ; “Bu gün buraya geliş sebeplerimizden olan Şube Temsilcimize açılan davayı yakından izlemek ve burada uygulanan anti demokratik uygulamalara karşı çıkışımızdır.”dedi.

SES Temsilcisi Yılmaz Yıldız, yanında Genel Merkez yöneticileri ve Hukuk Danışmanları ile mahkeme davasına katılmak üzeri Niğde Adliyesine girdi. Ardından Sağlık İşlerinden Sorumlu Vali Yrd ile bir görüşme yaptılar..

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]