ESKİŞEHİR 100. YIL ÇOCUK YUVASI VE KIZ YETİŞTİRME YURDU’NDA SALDIRI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı 100. Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu 0-6 Yaş Biriminde 07/04/2014 günü saat 22.00 sularında kamuoyuna da yansıyan bir saldırı olayı gerçekleştirilmiştir.

Kuruluşta korunma altında buluna çocuklardan birisinin babası alkollü bir şekilde kuruluşun bulunduğu kampus nizamiyesine gelerek önce güvenlik görevlisini, daha sonra da nöbetçi personeli bıçakla rehin almış kurumda kalan çocuklara ve çalışan personele korku dolu anlar yetistirmeyurdusaldiriyaşatmıştır. Yaklaşık 4 saat süren rehin alma olayı emniyet personelinin müdahalesi ile sonlanmıştır. Müdahale esnasında kullanılan biber gazından etkilenen çocuklar ve kurum personeli hastanede tedavi altına alınmışlardır. Olayla ilgili tek teselli edici yön ne çalışanların ne de hizmet alan çocukların kalıcı fiziksel bir zarar görmeyişleridir.

Bu durum yaşanan pek çok olayda kamuoyu tarafından hedef tahtasına konulan sosyal hizmet emekçilerinin hangi elverişsiz koşullarda çalıştıklarının, hangi risklerle karşı karşıya bırakıldıklarının kanıtlar niteliktedir.

Sosyal hizmet emekçileri başta can güvenliklerinin sağlanmasını, çalışma koşullarının insani şartlara kavuşturulmasını istemektedir.

                

BASINA ve KAMUOYUNA

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine dönük şiddet son hızla devam etmektedir.

İstanbul’da otoparkta öldürülen hocamız, 2 yıl önce Gaziantep’te görevi başında öldürülen Doktor Ersin Aslan ve kamuoyuna yansımayan meslektaşlarımıza dönük onlarca şiddet vakası hala hafızalarımızda tazeliğini korumakta. Onlarca sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin fiziki ve psikolojik şiddete uğramasına karşın, hala etkili yasal düzenlenmeler yapılmamakta; izlenen politikalarla emekçilerle halk karşı karşıya getirilmektedir.

Çok değil daha geçen hafta ilimizde yaşanan, yine meslektaşlarımıza dönük şiddet eylemi ulusal basına da yansımıştır. Eskişehir 100. Yıl Çocuk yuvasında çalışan arkadaşlarımız ve yuvada kalan çocuklarımız şiddete maruz kalmıştır. Arkadaşlarımız ve çocuklarımız dört saat boyunca rehin tutulmuşlardır. Neyse ki çocuklar ve arkadaşlarımız sağlıklı olarak kurtulmuşlardır.

Bu yaşadıklarımızın nedeni yıllardır sendikamızın karşı durduğu, engellemek için direndiği, dünkü ve bu günkü hükümetlerin özelleştirme ve istihdam politikalarıdır. Bu ve benzeri olaylar yılların gerici politikalarının birikimidir.

Sosyal sorunlar, sosyal hizmet alanında muhtaç yaşlı çocuk aile engelli sayısı hızla artmaktadır. Buna karşın hizmet binaları yenilenmemekte, ihtiyaca dönük nitelikli personel alınmamakta, yerine niteliksiz taşeron şirketlerle çalışılmaktadır. Taşeron şirket çalışanlarının ise iş güvencesiz, düşük ücrete mahkûm edilerek iş disiplinleri, işe yoğunlaşmaları bozulmakta, bu durum çalışma yaşamı barışına zarar vermektedir. Zor şartlar altında çalışan sosyal hizmet ve sağlık çalışanları desteklenmemekte, bu konuda gerekli yasal düzenlemeler yapılmamakta, yeterli hizmet içi eğitim verilmemektedir.

Tüm bu sorunların giderilmesi için sendikamız ve sosyal hizmet çalışanları olarak katkı sunmaya hazır olduğumuzu bildirir, sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayın sorumlularını şiddetle kınarız.13.04.2014

                                                                                                  Neriman AĞAOĞLU SOYLU

                                                                                                 SES Esk.Şb. Kadın Sekreteri

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]