Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz şube şehitlerimiz Şeyhmus AKINCI, Mehmet emin AYHAN, Hamit PAMUK, Zeki Tanrıkulu, Necati AYDIN, Veysi SIZLANAN, İkram DAMLAYICI’yı anma etkinliği 10 Nisan 2014 tarihinde saat:09.30’da sendikada bir araya gelerek mezarlık sehitleranma3ziyareti ile başladı. Şehitlerimizin yakınları, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Başkanımız Çetin ERDOLU, İHD- KESK Şubeler Platformu, emekli üyelerimiz, işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimizin katılımıyla Burhan KARADENİZ Cep Sinema Salonunda anma etkinliği gerçekleştirildi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şube Eşbaşkanımız Ramazan KAVAL, Genel Başkanımız Çetin ERDOLU, İHD Başkanı Raci BİLİCİ, Eski SES Genel Başkanı Ali ÜRKÜT, Zeki Tanrıkulu’nun eşi Selma TANRIKULU, İkram DAMLAYICI’nın kardeşi Mehmet DAMLAYICI, Necati AYDIN’ın eşi Süheyla AYDIN ile Veysi AYDIN’ın’ın yaptığı konuşmalar sonrası sinevizyon gösterimi ile anma etkinliği sona erdi.


BASINA VE KAMUOYUNA

             Bugün, 20 yıl önce aramızdan zorla koparılıp alınan arkadaşımız, yoldaşımız, Onursal Genel Başkanımız Necati AYDIN’ı anmak, O’nu unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için buradayız.

            Ülkemizin tarihi; katliamlar, linçler, işkence ve infazlarla dolu olduğu kadar; mücadeleler, başkaldırılar ve büyük direnişlerle de doludur.  Baskı ve sömürü üzerine kurdukları egemenliklerinin yıkılmasından korkanlar, zora başvurarak, mücadeleyi engelleyebileceklerini sandılar, sanıyorlar.

            Necati AYDIN 1964 yılında Diyarbakır Bismil’de doğdu.

            1982 yılında Keçiören Sağlık Meslek Lisesinden mezun oldu. Tüm Sağlık-Sen’in kurucuları arasında yer aldı. Diyarbakır Şubesinin kuruluş yönetiminde yer alarak ilk şube başkanı oldu.

            Sendikal örgütlenmede aktif olarak yer alan Necati Aydın, bundan dolayı baskılara maruz kaldı, Diyarbakır’da üç kez gözaltına alındı. Gözaltına alındığı her defasında işkence gördü. 1992’de gördüğü işkence sonucunda böbrek ezilmesi teşhisiyle Tıp Fakültesi Hastanesinde uzun süre tedavi gördü. 1993 yılında da Çorum’a sürgün edildi.

            Bu militan mücadelesi nedeniyledir ki, bir süre sonra ölüm mangalarının da hedefi haline geldi, getirildi. 18 Mart 1994 günü gözaltına alındı, 6 Nisan 1994 günü DGM’ye çıkarıldı ve salıverildi. Ancak; DGM’nin önünden JİTEM çetelerince alındı ve kendisinden bir daha habersehitleranma1 alınamadı.

            Necati AYDIN, 18 Mart 1994 tarihinde, Diyarbakır’da misafir olarak bulunduğu bir akrabasının evinden, ev halkının tümü ve eşi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Dört gün sonra eşi ve beraberinde gözaltına alınanlar serbest bırakılırken, kendisi ve birlikte gözaltına alınan kuzeni Mehmet Ay ile birlikte 06.04.1994 günü DGM’ne çıkarıldı. Mahkeme salonunda gördüğü tanıdık Avukatlara “beni mahkeme serbest bıraktı ama polis bırakmıyor” demiştir.

            18.03.1994 tarihinde gözaltındayken kaçırılan Necati AYDIN’nın cesedi, 09.04.1994 günü Silvan yolu üzerinde, Kağıtlı Jandarma Karakolu yakınlarında Mehmet Ay ve Ramazan Keskin’in cesetleriyle birlikte bir tarlada bulundu. Cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesine getirildi. Kurşunla infazı dışında, vücudunda işkence izleri vardı.

            Necati’yi kaçıran kontrgerilla çetesi, O’na işkence yapmış, ancak O’nun kişiliğini, mücadelesini ve siyasetini teslim alamamıştır.

Ocak ayında, sendikamız SES’in kuruluş bileşenlerinden faili meçhul bir cinayete kurban giden Sağlık Sen’in yöneticisi, Onur Üyemiz Ayşenur ŞİMŞEK’i andık. Bugün Necati AYDIN’ı anıyoruz, Temmuz ayında ise Sivas’ta diri diri yakılan Behçet AYSAN’ı anacağız. Anamadığımız daha yüzlerce kaybımız da var.

            Necati AYDIN’ı kaçırıp katledenler hiç öyle gizli-saklı değillerdir, yapan da yaptıran da bellidir. Hiç kuşkumuz yok ki; katiller bir gün mutlaka hesap verecek, adalet yerini bulacaktır.

            Ayşenur’lar, Necati’ler, Behçet’ler ve mücadelemizde yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımız, yol arkadaşlarımız mücadelemize ışık tutmaya devam edeceklerdir. 10 Nisan 2014

 

                                                                      

           

                                                                       MERKEZ YÖNETİM KURULU


sehitleranma3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]