90’lı yıllarda zorla  kaybedilenlerin akıbetinin belirlenmesi ve faillerin belirlenip yargı ününe çıkarılması için eylem ve etkinliklerimizin 255. haftasında yine alanlardayız. Adaletin bir an önce tecelli etmesini ve yargının harekete geçmesi yönündeki taleplerimizi yeniliyoruz kayıp annelere bir söz verdik, hava koşulları ne olursa olsun roboskiaciklama1biz insan hakları savunucuları olarak ve duyarlı insanlarımızla, birlikte gerekli mücadelemizi alanlarda vermeye devam edeceğiz

              ROBOSKİ Katliamı unutmadık unutmayacağız. Bugün ROBOSKİ katliamın yıl dönümüdür.2 yıl önce 28  Aralık  2011 Akşamı, Türk Hava Kuvvetleri, Şırnak Uludere ilçesi Irak Sınırının  0 noktasında  F 16 savaş Uçaklarının yaptığı bombardıman sonucunda 34 Kürt gençleri, parçalanarak ölümlerine neden olmuştur.

            Olay ardında İnsan Hakları Derneği ve Mazlum-Der ortak bir heyet oluşturularak, Bölgede incelemelerde  bulundu

İnsan hakları heyeti, Uludere’de 34 Kürt Gencinin  Öldürülmesi yargısız İnfaz olarak değerlendirildi ve olayın toplu katliam olduğu görüşüne yer verildi.

            Arada tam 2.yıl geçtiği halde  ne Genel Kurmay Başkalığı nede  Hükümet tarafında  faillerin açığa çıkarılması yönünde, kamuoyu rahatlatacak her hangi bir açıklama yapılmamıştır.

            TBMM. İnsan hakları inceleme komisyonu konu ile ilgili hazırladığı raporda olayda kasıt olmadığını bildirilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Baş Savcılığı ise, olayla ilgili soruşturma hakkında Haziran 2013 tarihinde görevsizlik roboskiaciklama2kararı  verildi ve dosya genel Kurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına  gönderildi.90 yılların zorla kaybedilen kayıpların hesabı sorulsaydı, o dönemin failli meçhul cinayetlerin failleri ortaya çıkarılsaydı, ROMOSKİ katliamı yaşanmayacaktı. Açık söylemesi gerekirse, daha önceki katliamların kararlıkta kaldığı gibi, ROBOSKİ katliamı basit gerekçelerle üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.

       ROBOSKİ’de öldürülen gençler Bankalarda para çalmadılar, ihalelere fesat karıştırmadılar, birilerine peşkeş çekmediler, bu gençlerin amacı okul harçlıkları ve Üniversite hazırlık çalışmaları için, sınır ticareti ile birkaç kuruş kazanmaktı. Bunun bedeli F 16 Savaş uçakları ile onları imha etmek değildi. Bumudur Sosyal adalet, bumudur Demokrasi ve insan hakları. Bu ülkede Sosyal adaletin, Demokrasi ve insan hakları oluşuncaya kadar alanlarda Mücadele etmeye devam edeceğiz. Duyarlı ve vicdan sahipleri bu konuda göreve davet ediyoruz. 28 12 2013.             

 

 

BATMAN DEMOKRASİ PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]