Yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir Karabük halkına hizmet veren Özel Vatan Hastanesi sağlık çalışanları zor günler geçirmektedir. İstanbul merkeze bağlı hastane maddi sıkıntılar çekmektedir.Sıkıntıların asıl kaynağı bizim yıllardır dile getirdiğimiz özelleştirme , güvencesiz çalıştırma vatanhastanesiemekcileridayatmasıdır.Şu an ki tek gerçeklik personelin maaşlarını alamaması ve emekli olması gereken personelin tazminatlarının ödenmemesi problemidir.Bünyesinde 200 kişiye yakın çalışan barındıran bu sağlık kurumu İstanbul’dan yapılacak açıklamaları beklemektedir.Personel önünü görememektedir. En büyük tehlike belirsizliktir. Aylardır insanlar oyalanmaktadır. Bu süreçte sağlık emekçisi , çocuklarının okul ihtiyaçlarını gidermede, ev kiralarını ödemede, günlük ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çekmektedir.

Özel vatan hastanesinde görev yapan sağlık emekçileri maaşlarının ödenmediğini ifade etmekteler. Şimdiye kadar kar yapan bu özel sağlık kuruluşu şimdi de sağlık emekçilerini mağdur etmektedir.Hastane şimdiye kadar çalıştırdığı sağlık emekçilerinin mali sıkıntılarını nasıl çözecektir?

Personel maaşları, tazminatları nasıl ödenecektir? Bu ödeme peşin mi yoksa taksitlendirme yöntemi ile mi yapılacaktır?

Personele taahhüt edilen Aralık ayı içerisinde ki maaş ödemesi son tarih midir? Yoksa bu yine bir önceki tarihlere bakıldığında oyalama taktiği midir

Hastanenin bağlı bulunduğu grup bu süreçte ruhsatıyla ilgili bir sıkıntı yaşayacak mıdır?

Gruba bağlı bulunan diğer hastanelerle beraber çalışan sayısı binleri geçen bir özel sağlık kurumu personel ödemelerini bir takvime bağlayacak mıdır? Eğer bir takvim varsa bunun duyurusu ne zaman yapılacaktır?

Aralık ayı içerisinde değişiklik olmazsa hastane kapısına kilit mi vurulacaktır?

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu sorular ve sorunlar sağlık emekçisini huzursuz etmektedir. Hastanelerini terk etmeyerek işlerine sahip çıkmaya çalışan tüm sağlık emekçisi arkadaşlarımızın. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak yanındayız.

 

                                                                                         Özgül KÜÇÜKNANE

                                                        Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı

                                                                                              29.11.2013

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]