Arap baharı denilen ve Ortadoğu’yu sömürmeye odaklanan ABD’nin emperyalist kuşatması Suriye üzerinden devam etmektedir. Ülkemizde de AKP’nin militarist politikalar izlemekte ve bunun faturası da emekçilere çıkarılmaktadır. Türkiye’yi iç savaşların merkezi haline 3aralik2013aciklamagetiren AKP’nin işbirlikçi, militarist politikaları, ABD ve NATO ‘nun ihtiyaçlarına yönelik savaş harcamalarını artırıyor, ülkeyi gizli üstelerin, çetelerin merkezi haline getirmektedir.

Buna ilişkin Türkiye’nin izlemiş olduğu bu politikalarına karşı daha önce 20 Ocak 2013 tarihinde Gaziantep’te genel merkezlerimizin düzenleyeceği mitingin Valilik kararıyla yasaklanmış, bunun üzerine Gaziantep’te kitlesel basın açıklamasıyla basın ve kamuoyuna görüş ve önerilerimizi paylaşmıştık.

Ancak AKP’NİN aynı politikalarda ısrar etmesi, gelişmelerin daha da tehlikeli bir hal alması karşısında Genel Merkezlerimiz(KESK; DİSK; TMMOB ve TTB ) durum değerlendirmesi yapmış ve 7 Aralık 2013 cumartesi günü saat 13:00 ‘de ‘’ABD Emperyalizminin taşeronu olmayacağız-Ortadoğu’nun geleceğine halklar karar versin –Suriye’de emperyalist müdahaleye hayır-içte ve dışta savaşa hayır’’sloganlarıyla tüm antiemperyalist ve savaş karşıtı güçlerin de davet edileceği Gaziantep bölge mitingi yapılması kararı alınmıştır. Bizlerde bu kurumların bir bileşeni olarak 7 Aralık Cumartesi günü sabah saat 07.00 de Bulvar İş Merkezinin(Eğitim-Sen) önünde bir araya gelip, mitinge katılmak üzere hareket edecez. Savaşa karşı olan tüm kesimlerin o gün Gaziantep’te olmaya ve barışa katkı sunmaya çağırıyoruz. 03.12.2013

 

BATMAN KESK ŞUBELER PLATFORMU

BATMAN TABİP ODASI

BATMAN DİSK-GENEL İŞ SENDİKASI

BATMAN TMMOB TEMSİLCİLİĞİ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]