KESK Ankara Şubeler Platformu Yalana, Talana, Zorbalığa, AKP’nin karanlığına karşı 25.12.2013 günü saat 18.00 de Kızılay Güvenpark’ta Mum yaktı.

KESK ve çeşitli Demokratik Kitle Örgütü ve Siyasi Partilerin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde, yolsuzluk operasyonunda isimleri geçen talanahayir1bakanlara “istifa edin, beni rahatlatacak açıklamalarda bulunun” diyen Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ı rahat bırakmayacağız denildi. “Karanlıkta ışık olacağız, yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız”  “HIRSIZ VARRRRRR” sloganları atıldı.

“YALANA TALANA ZORBALIĞA SON” yazılı pankartla alanda biraraya gelen kitle iktidarın soygunculuğunu , yalanını kınayan sloganlarla tepkisini dile getirdi. Şubeler Pllatformu adına Dönem Sözcüsü İbrahim Kara bir konuşma yaptı.

Konuşmanın tamamı 

“YALANA, TALANA, ZORBALIĞA ARTIK YETER…

Geldiği günden itibaren kamu hizmetlerini piyasalaştıran, kamu kaynaklarını yağmalayan, emekçileri köleleştiren AKP iktidarı, 17 Aralık’ta yaşanan operasyonla sarsılmaya başladı.

Bugün yağma ve talan iktidarının sahipleri birbirlerine düştü.

Oysa daha dün doğayı talan ederken, kentleri yağmalarken, emekçileri açlığa mahkum ederken, sağlık ve eğitim başta olmak üzere kamusal hakları paranın egemenliğine tabi kılarken, gazetecilerin, sendikacıların, avukatların, Kürtlerin, öğrencilerin asılsız iddialarla özgürlüklerini çalarken, Roboski’de, Taksim Gezi Parkı’nda, Gazi’de katlederlerken kolkolaydılar.

Biz itiraz ettikçe ve sokağa çıktıkça iktidarlarına zeval gelecek diye sıkı sıkı sarıldılar birbirlerine… Ta ki; rant paylaşım kavgasında birbirlerine düşünceye kadar. Şimdi birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya döküyor, devlet içinde farklı örgütlenmelerden söz ediyorlar. Sanki iktidarda başkaları varmış gibi. Ayakkabı kutularından çıkan paraları bağış parası, yatak odasındaki para sayma makinesini polis koydu diyecek kadar pervasızlaştılar. Aklamak için iktidarlarını, yolsuzluk var diyenler saldırdılar, Gezi7de, adalet için sokağa çıkanları sakat bıraktığı için, katlettiği için ödül verdikleri polisleri söz konusu kendi çıkarları olunca görevlerinden almaktan kaçınmadılar. İsimleri yolsuzluk ve rüşvetle anılan ve bir haftadır istifa etmeyen Bakanlar bugün AKP’yi sıkışmışlıktan kurtarmak için istifa ediyorlar ve Başbakan’ın, “demeçlerinizle beni rahatlatın” ricasına da icabet ediyorlar.

Yağma yok…

Cemaatinizle, tarikatlarınızla, AKP’nizle, yolsuzluğa bulaşan herkes ama herkes emekçilere hesap vermekten kurtulamayacaksınız.

Çünkü hepiniz kirlisiniz.

Siz kavganızı ede durun, biz bu ülkenin yağmalanmasına, değerlerinin ve kültürlerinin yok edilmesine karşı dün olduğu gibi bugün de karşı çıkacağız.

Yolu yolsuzluk olanlardan hesap soracağız.

Basın açıklamasından sonra karanlığa karşı aydınlık geleceği simgeleyen mumlar yakıldı. Eylem yakılan mumların merdivenlere dizilmesiyle sona erdi.

 

talanahayir2

talanahayir3

talanahayir4

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]