Malatya’da KESK’lerin ilk duruşmasında 6 tutuklu dan ; SESTunceli, ovacık temcimiz İlyas Geçgil’ in de içinde olduğu 3 arkadaşımız tahliye oldu. Mahkeme 24 Eylül’e ertelendi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Türkiye genelinde KESK’e yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar kapsamında Malatya’da da 19 Şubat’ta gözaltına alınıp tutuklanan ve haklarında dava açılan 7’si tutuklu 13 KESK’linin ilk duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Emniyet güçleriyle yaşanan kısa süreli gerginlik ve arbedenin ardından açıklama yapan KESK MYK üyesi Ali Berberoğlu, polisin tavrına tepki gösterdi. Berberoğlu, “AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen herkesi, kendisine itiraz eden herkesi özellikle 2010 referandumu ile yargıyı tümüyle kontrol altına aldıktan sonra suçlamakta ve cezaevine girmesini sağlamaktadır” dedi.

Birilerini işaret etmesi ile yargı ve emniyetin hemen harekete geçtiğini söyleyen Berberoğlu, “170’e yakın KESK’li tutuklunun 130’a yakını serbest bırakılmış, halen 40’ın üzerinde arkadaşımız cezaevindedir. Malatya’da da yargılanan arkadaşlarımız bugün ilk duruşmasına çıkacak. Sendikamız bu muhalif duruş karşısında operasyon üzerine operasyon yaşamakta, sendikal faaliyetlerimiz suçmuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Arkadaşlarımıza soruluyor şu eylemi yaptınız, bu talimatları kimden aldınız bütün herkesin huzurunda açıklıyorum; bu talimatı veren KESK MYK’dır, yani bizleriz. Ortak aldığımız kararla örgütümüzün aldığı kararlardır” diye belirtti.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların hazır edildiği duruşmayı, çok sayıda sanık yakını izlerken, kimlik tespiti ile başlayan duruşma 350 sayfadan oluşan iddianamenin okunması ile devam etti. İddia edilen suçlamalara ilişkin sanık ve müdafilerinin savunma yaptığı duruşmada Eğitimsen-Ebru Çetin, SES-İlyas GeçgiL ve Eğitimsen-Erhan Süzer’in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Eylül’e erteledi. 


İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]