Şimdi Kentlerimize, Havamıza ve Doğamıza Sahip Çıkma Zamanıdır! Şimdi METİN Olma Zamanıdır!

Facebook
Twitter
WhatsApp

altAKP sermaye için kentlerimizi yıkıyor, talan ediyor. 

Dozerler kentlerimizi yerle bir edip yeni rant alanları açmak için doğamızı yok ediyor, toplum bir kez daha nefessiz bırakılmak isteniyor.

Gezi Parkı’nı “Taksim Meydanı’nın Yayalaştırılması” projesi kapsamında halkın elinden alıp sermayeye yeni AVM’ler kurması için satıyor. Ne hak tanıyor, ne de hukuk!

İstanbul halkı ise dört günü aşan bir süredir direniyor. Mahallelerine, meydanlarına, yaşam alanlarına sahip çıkmak için; katledilen ormanlara, yok edilmek istenen parklara artık geçit vermemek için direniyor. 

AKP iktidarı doğayı yıkıma uğratan ve toplumu nefessiz bırakan kapitalizmin yıkıcı süreçleriyle sermayeye yeni alanlar açarken, kentin gerçek sahiplerine ise acımasızca saldırıyor. Sayıları 20 bine ulaşan halka, yaşlı demeden, çocuk demeden, binlerce çevik polis ekipleriyle, TOMA’larıyla, öldürücü biber gazlarıyla saldırıyor. 

1 Mayıs’ta emeği için AKP düzenine direnenlere; toprağına, suyuna sahip çıkmak için direnenlere, üniversitelerde gelecekleri için ayağa kalkan gençlere, Reyhanlı’da yoksul halkın üzerine yağan bombaların hesabını sormak için sokakların sesini büyütenlere saldırdığı gibi saldırıyor!

Çünkü Farkında! Artık bu halkın itirazı var! Artık ne daha fazla emeğinin sömürülmesine, ne de yaşam alanlarının talanına tahammülü var! 

Artık direniş vakti!

Bundan tam 2 yıl önce deresine, suyuna, toprağına sahip çıkmak için AKP’nin gazıyla öldürülen Metin Lokumcu’nun acısı ve öfkesi hala içlerimizde taze. 

Onun taşıdığı başka bir dünya inancı ise, AKP karanlığına karşı aydınlık bir gelecek kurma mücadelemize ışık tutuyor. 

Şimdi; 

İnsanların yüreğine zorbalıkla korku salanlara, şükürcülükle gönüllü kulluk düzeni kuranlara karşı Karadeniz’in dalgaları kadar özgür bir yaşamı savunan yüreğiyle METİN LOKUMCU’nun cesaretiyle direnme vaktidir. 

Hırsızlara, soygunculara, sömürü ve talanın baş aktörlerine, 

Bu köhne düzenin devamı için halka her tür kötülüğü yapmaktan çekinmeyenlere;

 Artık verecek ne tek bir ağacımız,  ne bir avuç toprağımız, ne de bir damla alın terimiz var!

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]