Cezaevlerinde ölümleri kanıksamak istemiyoruz. Her gün bir cezaevinde ölümleri duymaktan ve ölümleri seyretmekten sağlıklı bir yaşamı sürdürmek mümkün olmuyor.

En son 7 Mayıs 2013 tarihinde Sincan F2 cezaevinde tutuklu İrfan ESKİBAĞ göz göre göre ölüme gönderildi. Hastanın tedavisi cezaevi koşullarında mümkün olmadığı bilinmesine rağmen, sorumlular gereğini yapmayarak bir ölüme daha sebebiyet verdiler. Bizimde kabul etmemiz ölümlere duyarsız kalmamız istendi. Bu ölümleri kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Yeni ölümleri görmek istemiyoruz. Yeni ölümler konusunda kaygımız büyüyor. Yine Sincan 2 nolu F Tipinde ağır hasta olan ve Numune Hastanesi tarafında cezaevi koşullarında tedavisi sürdürülemez raporu olmasına rağmen cezaevinde tutulan Abdulsamet ÇELİK’ in arkadaşları sendikamıza mektup gönderdiler. İnsan yaşamından daha kutsal hiçbir şeyin olmadığını hatırlatan mektupla ölümlere sessiz kalmadıkları konusundaki çığlıklarını ulaştırmaya çalışmışlardır.

Bizlerde bu çığlığa SES katmak istiyoruz. Sizlerin de ses vermenizi istiyoruz. Yarın geç olmadan herkesin üzerine ne düşüyorsa yapmaya çağırıyoruz.

Biz sağlık emekçileri olarak özgürlükten yoksunluğu en büyük sağlık sorunu olarak değerlendiriyoruz. Üstelik esaret koşullarındaki kişilerin yaşadıkları sağlık sorunlarına da çözüm bulunmamaktadır.

Bu nedenle hükümete çağrımız şudur:

Hasta tutsakları derhal serbest bırakın…! 22.05.2013

                                                                                MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]