TUTUKLU ARKADAŞLARIMIZ BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILSIN!..

Facebook
Twitter
WhatsApp

SAM 1875Bilindiği üzere emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan operasyonlar zincirinin son halkası 19 Şubat 2013 tarihinde yaşanmış, aralarında Genel Merkez Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Akman Şimşek ve Denetleme Kurulu Üyemiz Erdoğan Canpolat’ın yanı sıra SES Çanakkale Şubesi Genel Sekreteri Gökhan Top ve Eğitim Sen üyesi Emin Ali Mollaoğlu’nun da olduğu toplam 60 arkadaşımız tutuklanmıştır. Tutuklandıkları günden itibaren tam 1 ay geçmesine karşın üzerlerine atılı bir suça yol açabilecek hiçbir somut kanıt olmaksızın, arkadaşlarımızın savcılık aşamasında oluşturulan dosyalarının avukatlarımız tarafından incelenmesine de “gizlilik kararı” gerekçesiyle izin verilmemektedir. Diğer taraftan konfederasyonumuza ulaşan bilgiler, yönetici ve üyelerimiz nezdinde emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan saldırıların adeta bir sürek avına dönüştüğünü göstermektedir.

Üye ve yöneticilerimizin sendikal alanda gerçekleştirmekte oldukları çalışmalar, toplumsal muhalefetin oluşmasında önemli katkılar yaptığı için egemen güçleri rahatsız etmektedir. Yaşananlar, yönetici ve üyelerimiz nezdinde mücadelemizi hedef alan saldırıların sistematik bir şekilde sürdürülmek istendiğini göstermektedir.

KESK Çanakkale Şubeler Platformu olarak üyelerimizi ve tüm duyarlı kamuoyunu, tutuklu arkadaşlarımıza destek olma ve sendikal dayanışma çerçevesinde, tutuklu bulundukları “Bursa H tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu K 1 Koğuşu”na kartpostal ve kitap göndermeye davet ediyoruz. Arkadaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlayacağına inandığımız bu davranışın, paylaşılıp çoğaltılması ve sürekli olması en büyük dileğimizdir. Destek verecek olan tüm dostlarımıza teşekkür eder, hak alma mücadelemizi özgür ortamlarda sürdürmeyi umduğumuzu bir kez daha ifade ederiz.

 

KESK ÇANAKKALE ŞUBELER PLATFORMU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]