SES’e var olduğu günden bugüne; görmediği zülüm, işkence, baskı, gözaltı, sürgün, telefon dinlemeler ve itibarsızlaştırmak için yapılmadık hukuksuzluk kalmamıştır. Ta ki Niğde de binamıza vurulan kazmaya kadar. Yeni bir zulüm yöntemi daha bulundu. Artık AKP’nin modern bir saldırı yöntemi de kendine muhalif sendika binalarını kazmayla baltayla, zorla yıkmak. SES Niğde Temsilciliği olarak Niğde Belediye binasında belediyeyikim1sözleşmesi devam eden kiracıyız. Kiramızı ve tüm giderlerimizi zamanında düzenli olarak öderiz. Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Muhasebe Müdürü, Yazı İşleri Müdürü ve Belediye Başk.Yrd çağrısı üzerine bir ön görüşme gerçekleştirdik.Temsilciliğimizle yapılan görüşmeler sonunda Niğde Belediyesin teklifi üzerine oda değişikliği önerildi. Bizlerde belediyede yapılan tadilat nedeniyle yapılan teklife mağdur edilmemize rağmen anlayışla karşıladık. Temsilciliğimizi aynı katta gösterilen yere taşıdık. Sonra oradan da çıkmamızı istediler, yan tarafımızı teklif ettiler kabul ettik. Bir daha yanlışlık oldu yan tarafta ki geniş salona geçin dediler ona da tamam dedik. Çünkü; bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyorduk. Ama nereden bilirdik bu işte bir hinlik var. Sahtekârlık var. AKP’li Belediye yöneticileri de yalan söyler.

         Amaç; SES’i kirasını peşin ödediği odasından çıkartıp, ortada bırakmak.17 Nisan grevi öncesi binasız bırakıp, sağlıkta yaşanan vurgunu halka, kamuoyuna duyurmamak. Hiçleştirmeye çalışmak. Yağma yok. Biz bu oyunu bozarız. Sizi, sizin binanızın içinde alkışlarla protesto eder halka şikâyet ederiz. Yasal ve hukuki haklarımızı sonun kadar kullanırız. Bunun sözde olmadığını özde olduğu gerçeğini sizler iyi bilirsiniz. Sendikamızı şantiye alalına çevirdiniz. Tıpkı yıllardır yapamadığınız kent merkezimizdeki 3-5 km yollar gibi. Belki şu an için temsilciliğimiz kullanamıyor olabiliriz ama şimdi daha da çok mücadele edeceğiz. Yılgınlık yok. Moralsizlik yok. Umudumuzu şimdi daha da büyütbelediyeyikim2tük. Demek bir emek örgütünden bu kadar korkuyorsunuz. Yakıp, yıkmak için atmak için fırsat bekliyordunuz.

         Ve anladık ki amaç başka. AKP Belediye Başkanı kendilerine muhalefet eden Sağlık İş Kolundaki Temsilciliğe bile tahammül edemiyor. Görüşme için istediğimiz randevu talebine bile cevap vermiyor. Merak ediyoruz siz hangi ilin belediye başkanısınız? Biz Niğde de yaşayan halk olarak acaba sorunlarımız hangi ilin belediye başkanıyla görüşeceğiz? Kirasını belediye gelir olarak alırken varsınız da sorun olunca neredesiniz? Sizlerin söylediği demokrasi, örgütlenme özgürlüğü, kardeşlik falan hepsi koca bir hikâye. Başbakanın konuşma metinlerini doldurmak için söylenen bir argüman. Ama biz bu oyunun figüranı olmayacağız.

       10 Nisan Ankara Adliyesinde görüşülen KESK’li tutsakların duruşmasında ki tahliye haberlerine mutlu olurken, Niğde Belediyesi aynı gün hevesimizi kursağımızda bırakırcasına binamızı balyozla yıktı. Galiba kendince intikam aldı. Ama unutmasın ki SES Niğde Temsilciliği 120 üyeden ibaret değil.50 bin üyesiyle büyük bir güçtür. Ya bu hatadan dönerler ya da bizlerde bütün SES’liler olarak gelir bu belediye binanızı sizin başına yıkarız. Sizden kirasını peşin aldığınız temsilciliğimizi yaptığınız hasarları giderip geri vermenizi istiyoruz, başka yer falan isteyen yok. Gölge etmeyin başka ihsan istemez.                                                                                                      

                                                                                                                        Yılmaz YILDIZ

                                                                                                                   SES NİĞDE TEMSİLCİSİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]