ZULMÜN VE ZORBALIĞIN EFENDİLERİ ÖNÜNDE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Facebook
Twitter
WhatsApp

1Bugün Türkiye’nin her yerinde “Özgür Bırak” talebiyle görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat, tutuklu KESK’li arkadaşlarımızın serbest bırakılması talebimizi bir kez daha haykırmak için emek ve demokrasi mücadelesinde her zaman yan yana omuz omuza olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımızla birlikte alanlardayız.

KESK; demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Bu sevdayı yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur yeryüzünde. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın, bu sevdayı kınlarında taşıyanların kavgası yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir. İşte bu sevdayı paylaşmaktan onur duyduğumuz, 72 mücadele arkadaşımız yasal sendikal faaliyetlerimizi zoraki “yasa dışı” göstermeye gayret eden zihniyetin hapishanelerinde tutuklu. Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salanlar 72 KESK yöneticisi ve üyesini demir kapılar ardında tutmaya devam ediyor.

Çünkü; sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütü KESK; Faşizme karşı demokrasi, Emperyalizme karşı bağımsızlık, Savaşa karşı barış, Baskılara karşı özgürlük, Irkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği” diyor.

KESK, “bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran bu sistemin çarklarına takılan çakıl taşı olacağız” diyen kadınların mücadelesine yeni bir soluk katıyor.

KESK, sendikaları boğmaya çalışan küresel kapitalizmin akıntısına karşı kürek çekmeye devam ediyor.

İşte bu nedenle emek ve demokrasi düşmanlarının her zaman hedefinde olan KESK bugün de hedefte.

İşte bu nedenle yandaş yapamadığını işlevsizleştirmek, işlevsizleştiremediğini izole etmek, izole edemediğini susturmak isteyenler ardı ardına yaptıkları operasyonlarla, baskınlarla KESK’in emek ve demokrasi mücadelesini boğmaya çalışıyor.

İşte bu nedenle şafak operasyonları ile evlerimiz, işyerlerimiz, sendikalarımız basılıyor.

İşte bu nedenle, hukuktan tamamen yoksun iddianamelerine dayanak yaratmak isteyenler en temel sendikal faaliyetlerimizi bile suç olarak gösterecek kadar pervasızlaşıyor.

İşte bu nedenle, ülkemizde yaratılan korku imparatorluğunun imajına sırtını dayayanlar, bilgisayarlarımızın imajını alıyor, kitaplıklarımızda sistemi alaşağı edecek “deliller” arıyorlar.

 

 

İşte bu nedenle, bedelsiz “sarı sendikacılık” oyununun daimi kadroluğunu yapmayı marifet sayan, ayakları yere değil siyasi iktidarın omuzlarına bastığı için gerçek boylarını saklayabileceklerini sananlar, Türkiye kamu emekçileri sendikal tarihinde yükselttiğimiz çıtayı aşağı çekmek için KESK’e çamur atmaya cüret ediyorlar.

Ancak tüm kuşatma, bertaraf etme operasyonlarına rağmen, KESK, emek ve demokrasiden yana olan herkesin yüreğinde, beyninde ve bilincinde yer almaya devam ediyor.

Buradan emek ve demokrasi mücadelemizden ürkenlerin tutsak ettiği tüm KESK’lilere yürekten selamlarımızı gönderiyoruz. Ve onlara diyoruz ki, sizlerin sadece bedenlerinin tutsak olduğunu biliyoruz. Kortejlerimizdeki yerleriniz şimdilik boş olsa da, pankartlarımızı, flamalarımızı tutan elleriniz bugün demir kapılar ardında olsa da, siz her yerde bizimlesiniz. Sadece ellerimizde tuttuğumuz fotoğraflarınızla değil, bize her zaman güç veren inancınız ve mücadele kararlılığınızla da bizimlesiniz.

Bilin ki, KESK’in onurlu mücadelesi tüm baskılara rağmen sürüyor. Sizi aramızdan alarak KESK’i bertaraf edeceklerini sananların hevesini kursağında bırakmaya devam ediyoruz.

Bilin ki, KESK’in, el etek öpmeden, sırtını bir yerlere dayamadan, rüzgâr gücüyle değil rüzgâra karşı durarak yükselttiği bayrak dalgalanmaya devam ediyor.

Biz bu ülkede, demokrasinin, özgürlüğün, emeğin haklarının yok sayılmasına nasıl alışamadıksa sizlerin yokluğuna da alışamadık, alışmaya da hiç niyetimiz yok.

Sendikal hak ve özgürlükleri için mücadele edenlerin düzmece iddianamelerle, kes-kopya-yapıştır sorgulama tutanaklarıyla özgürlüğünün elinden alınmasına asla alışmayacağız.

Üzerimizde yarattıkları baskılarla, kuşatma operasyonlarıyla bizleri sindireceklerini sananlara buradan bir kez daha sesleniyoruz: Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi vermek ne zamandan beri suç oldu?

KESK’in ve bağlı sendikalarının aldığı kararla doğrultusunda gerçekleştirilen eylem ve etkinliklere, grevlere katılmayı “yasa dışı” gösterdiğiniz iddianamelerinize kimin inanmasını bekliyorsunuz?

Tutukladığınız arkadaşlarımızı hiçbir yasa dışı faaliyetle alakası olmadığını sizlerde en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla, evlerimizi, işyerlerimizi, sendikalarımızı, konfederasyonumuzu didik didik aradığınız baskınlarla asıl suçu siz işliyorsunuz.

Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız kaldıysa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Konfederasyonumuz ve sendikalarımız üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarına son verin.

Tüm bu baskı ve tutuklamalara rağmen; KESK ve bağlı sendikalarının,  kamu emekçilerinin sınırlı iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik Kamu Personel Rejimi değişikliklerine sessiz kalmayacağının bilinmesini isteriz.

 Bilin ki bizler, haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan, her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında, birbirimize daha fazla kenetlenerek bu oyunu bozacak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz.

Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için söz verdik. Gözaltına alınsak da, tutuklansak da, sürgüne gönderilsek de mücadelemize devam edeceğiz. Tutuklu ve tutuksuz yargılanan 72 arkadaşımız bizim onurumuzdur. Biz söz verdik. Onurumuza sahip çıkacağız ve sonuna kadar arkadaşlarımızın destekçisi olamaya devam edeceğiz.

22’si tutuklu, 50’si tutuksuz olmak üzere toplam 72 KESK ve KESK’e bağlı yönetici ve üyemizin yargılanacağı davanın ilk duruşması 10 Nisan 2013 Çarşamba günü Ankara Adliyesinde yapılacaktır. Bizler ülkenin dört bir yanından yola çıkarak 10 Nisanda Ankara’da arkadaşlarımızın yanında olacağız.03/04/2013

 

YAŞASIN SENDİKAL MÜCADELEMİZ!

YAŞASIN KESK!

 

Özgür BAŞTÜRK

SES Sivas Şube Sekreteri

KESK Dönem Sözcüsü

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]