Çoğumuzun bildiği gibi dün sabah saat 08:30 ile 09:00 arasın da hastanemizde acı bir olayla güne başladık. Otomasyon hizmetlerinde görevli kadinasiddetsabahatilik1sağlık emekçi kadın arkadaşımız Sabahat İLİK ‘e yönelik poliklinik odasında hastaların gözü önünde kayınpederi tarafından silahlı saldırıya uğramıştır.

Saldırı sonucunda hastanemizde gereken tüm müdahaleler yapılarak yoğun bakıma alınmış olup, son alınan bilgilere göre arkadaşımızın hayati tehlikesi devam etmektedir.

Kadın arkadaşımıza yönelik yapılan bu saldırıyı lanetlerken, ülkemizde erkek egemen zihniyetinin hala yasalarca nasıl korunduğunun da bir göstergesidir. Aile içi kadına yönelik şiddete neden olanların yasalar önünde en ağır cezalarla cezalandırılması hafifletici hiçbir sebebin kabul edilmemesi gerekir.

Hastanemizde yaşanan bu talihsizliğin bir daha yaşanmaması için emekçi arkadaşımızın durumunda olan çalışanların korunmasına yönelik kolluk güçlerince ve idarece güvenliğin sağlanmasına karşı tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun insan yaşamına yönelik yapılan bu saldırı ve saldırıları lanetleyerek kınadığımızı beliriyoruz. bu anlamda kadinasiddetsabahatilik2dün yaşanan olaydan ötürü bugün saat 08:00 -10:00 arasında hizmetten gelen gücümüzü kullanarak acil ve yoğun bakım hizmetleri dışında hiçbir birimde hizmet üretmedik.

Batman Bölge Devlet Hastanesi çalışanlarına ve tüm sağlık emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor arkadaşımız Sabahat İlik’e acil şifalar diliyoruz.

 

 

                             Esat ALTUNIŞIK

SES BATMAN ŞUBE BAŞKANI

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]