AKP iktidarı saldırganlığına devam ediyor. Tek parti iktidarına dayalı yeni otoriter rejim, kendi suretinden ibaret bir dünya yaratmak için var gücüyle çalışıyor. Tasavvur ettiği bu resme uymayan her unsuru her geçen gün hegemonyasını artırdığı kolluk, yargı ve medya aracılığıyla yok etmeye akpsaldirganligisuruyorçalışıyor. Kendisine muhalefet eden herkes, bazen varlık nedenlerini oluşturan en doğal eylem ve etkinlikleri suç sayarak, bazen de suç yaratılarak kriminalize edilmeye çalışılıyor. Sendikamız ve konfederasyonumuz KESK de uzun bir süreden beri bu muhafazakar ve gerici saldırıdan nasibini alarak itibarsızlaştırılmak isteniyor. Bu saldırı sadece bizlere değil ülkeyi karanlığa çevirmeye çalışan egemen güçlerce tüm muhalif halk kesimlerine yöneliktir. Bu ülkenin hapishanelerinde 500’ü aşkın öğrenci yatıyor, resmi rakamlara göre yaklaşık 8000 kişi terörist olduğu iddiasıyla yargılanıyor veya hüküm giymiş, 40’a yakın gazeteci, onlarca akademisyen ve sendikacı tutuklu veya hükümlüdür. 

Kuşkusuz bu ülkenin emek ve demokrasi mücadelesinde çok önemli bir mevzi ve kürsü işlevi gören kamu emekçileri hareketinin kurucusu ve yürütücüsü olan KESK de bu saldırılardan payına düşeni ziyadesiyle alıyor. Üye ve yöneticilerimize yönelik baskı ve saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor, haklarında açılmış sayısız dava ve soruşturmayla onlar nezdinde KESK sindirilmeye çalışılıyor. 

13 Şubat 2012’de bir şafak operasyonu ile tamamı KESK ve bağlı sendikaların kadın sekreterleri, kadın eğitimcileri veya kadın komisyonu üyeleri olan 14 kadın gözaltına alındı. 4 Ekim 2012 de görülen duruşmada 6 kadın arkadaşımız serbest bırakılmıştı. Diğer arkadaşlarımız içinse hiçbir haklı gerekçesi olmadan tutuklu yargılanma kararı verilmiştir. 13 Aralık 2012 günü Ankara Adliyesinde yapılan duruşmada diğer arkadaşlarımızda serbest bırakıldı. Eğitim Sen Ankara 2 Nolu şube kadın sekreteri Güldane ERDOĞAN, SES Genel Kadın Sekreteri Bedriye YORGUN, Tüm Bel – Sen Genel Kadın Sekreteri Güler ELVEREN yeniden aramıza hoş geldiniz. Aylardır ailesinden, dostlarından sevdiklerinden ve yaşamdan uzak tutulmaya çalışılan arkadaşlarımız mücadele arkadaşlarıyla birlikte zafer kazanmıştır.

Bu tutuklamalar aynı zamanda, siyaset alanında kadınların varlığını ve mücadelesini büyük bir tehdit olarak algılayan,  kadınlara varlık mekânı olarak evi işaret eden muhafazakârlığın, eril öfke ve saldırganlığın da göstergesiydi. Yakın zamanda AKP faşizminin sözcüsü Bülent Arınç tarafından da bu niyet ortaya çıkmıştır. Ülkedeki yoksulluğun, yolsuzluğun sebebi, emekçiden esirgenerek eğitime ve sağlığa ayrılmayan, savaşa ve rantiye ye aktarılan adaletsiz bütçeden yüzü kızarmayanlar utanmadan kadın bedeni üzerinden ahlak dersi vermeye çalışıyor. Biz de bu saldırının bilinciyle yaratılmak istenen korku kültürüne, tek tipleştirmeye karşı her zamanki gibi mücadeleye devam edeceğiz. AKP’ nin Kadın arkadaşlarımız üzerinden yapılan KESK in itibarsızlaştırılması planı boşa çıkmıştır. Bu ülkede KESK Emek ve demokrasi mücadelesinin önemli bir unsurudur ve yapılan tüm haksız, hukuksuz uygulamalara karşı, emekten, ezilen yana tüm güçlerle dayanışma içerisinde fiili ve meşru mücadelesine devam edecektir.

 

                                               KESK Manisa Şubeler Platformu Yürütmesi

                                                             Serpil Deniz(SES Şube Bşk.)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]