Sağlık alanında son yıllarda artan şiddet olayları sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaşmıştır. Kamu ve özel ayırımı olmadan; her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır.

Şanlıurfa ilimizde Özel bir hastanede hizmet veren Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Uzm.Dr.Muhittin Telli; 30.05.2012 tarihinde eşi 2. kez düşük yapması sonucu suçu doktorda görüp kendince cezasını kesen vatandaş tarafından bıçakla yaralandı.Çalıştığı hastanede ameliyata alınan doktor arkadaşımız halen bu hastanede tedavi görmektedir. Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.Yine Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi Acil Servisinde çalışan 2 Özel Şirket emekçisinin hasta yakınları tarafından darp edilmesi olayı yaşandı.

Emekçi arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız bir daha böylesi olumsuzluklarla karşılaşmazlar.

Sağlık hizmeti veren tüm emekçiler (hekiminden, hemşireye, temizlik görevlisinden, bilgi işlem görevlisine) yaptıkları işin niteliği itibari ile kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Bu kadar kutsal bir mesleği icra ederken kendilerinden beklenenin çok üstünde çaba ve emek harcayan biz sağlık emekçileri maalesef Devlet nezdinde gerekli ilgi ve alakayı görememekte,sağlıkta dönüşüm politikaları ve sağlık sisteminin sorunlarından, maddi ve fiziki yetersizliklerden kaynaklı da suçlu sağlık çalışanı gibi gösterilmekte, politik kaygılarla vatandaş ile sağlıkçılar arasında da yapay bir gerginlik yaratılmaktadır. Buradan tüm halkımıza bir kere daha seslenmek istiyoruz. Sağlıkta yaşanan sorunların sorumluları sağlık emekçileri değil bu politikaları uygulayanlardır. Hizmet alırken yaşayacağınız sorun ve sıkıntıları şiddet yolu ile değil, diyalog ve çözüm odaklı ele alıp çözüm istenmesi gerekmektedir.

                                                                      

 

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET

                       EMEKÇİLERİ SENDİKASI ŞANLIURFA ŞUBESİ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]