HACETTEPE’DE KREŞ EYLEMİ, İBN-İ SİNA VE CEBECİ’DE İŞ BIRAKMA

Facebook
Twitter
WhatsApp

                                                                                                        AÜTF HABERİ

 Uzun süredir AÜTF İbn-i Sina ve Cebeci Hastanelerinde yaşanan sorunlara ilişkin yapılan bir dizi eylemin ardından, görüşme sözü veren Rektörlüğün sözünü tutmaması üzerine 12 Kasım 2009 sabahı Cebeci ve İbn-i Sina hastanelerinde çalışan üyelerimiz her türlü tehdide rağmen iş bırakarak başhekimlikler önünde toplandı.

Cebeci Hastanesinde iş bırakan üyelerimiz hastane bahçesinde, İbn-i Sina hastanesindeki üyelerimiz ise hastane etrafında sloganlar atarak dolaştılar.  Saat 11.00’de İbn-i Sina Hastanesi bahçesinde toplanılarak, kitlesel olarak (700 kişi) Dekanlığa yüründü. Dekanlık önünde açıklama yapan Şube Başkanı İbrahim KARA Çalışanların mağduriyetinin giderilinceye, kesintilerin ödeninceye kadar mücadeleye devam edileceğini ifade etti. Ayrıca Üniversitedeki hukuk dışı çalışma biçimine karşı da mücadele edileceğini vurgusu yapıldıktan sonra, herhangi bir arkadaşımız hakkında soruşturma açılırsa, soruşturma açanların rahat uyuyamayacakları ifade edildikten ve halaylar çekildikten sonra eyleme son verildi.

HÜTF HABERİ

HÜTF Hastanesinde çalışan üyelerimiz, 12 Kasım 2009 günü saat 12.30’da “Kreş İstiyoruz” talebiyle yemekhane önünde toplandı “0-6 yaş, 24 saat kreş” talebi dile getirilmesinin ardından, kitlesel olarak Rektörlüğe yüründü. Basın Açıklamasını okuyan İşyeri Temsilcisi Gülcan PALOĞLU, Anne sütü dostu seçilen HÜTF Çocuk Hastanesinde kreş olmamasına dikkat çekerek Sabahın erken saatlerinde ya da gece geç saatlerde çocuklarımızı (babaya, bakıcı anneye, komşuya vb.) bırakarak hastalarımıza sağlık hizmeti sunmak için evimizden ayrılıyoruz. 8 saat çocuklarımızdan uzakta, çocuklarımızı düşünerek çalışıyoruz, çalışmak zorunda kalıyoruz. Mesaimiz bittikten sonrada yorgun argın evimize vardığımızda çocuklarımızla ilgilenemediğimiz için çocuklarımızın sosyal ve zihinsel gelişiminde yeterli katkı sağlayamıyoruz. Bebeğimizin her acıktığında vermemiz gereken anne sütünü ise günde bir kez vererek çocuğun fiziksel gelişiminde de katkılarının sınırlandığını.

Bugün “en az üç çocuk doğurun” deyip kadınları eve hapsetmek isteyen zihniyet, binlerce kadın çalışanın olduğu işyerlerine kreş açmayarak kadınların çalışma yaşamından uzaklaştırmanın hedeflendiği.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde çalışan kadınların, çocuklarını rahatlıkla koyabileceği, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimleri için uzman bir eğitim kadrosuyla, uzman eğitmenler eşliğinde daha iyi eğitim alabildikleri ücretsiz, nitelikli ve her çalışanın talebini karşılayacak bir kreş talebi dile getirildikten sonra basın açıklaması sona erdi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]