Eğitim-Sen üyesi Süleyman Şimşek Serbest Bırakıldı

Facebook
Twitter
WhatsApp

Batman’da düzenlenen bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle 2 aydır tutuklu bulunan Eğitim Sen Batman Şube Üyesi Süleyman Şimşek, “2911 sayılı toplu gösteri ve yürüyüşleri kanuna” muhalefet etmekten 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. SES Örgütlenme Sekreteri M. Sıdık Akın’ın da katıldığı duruşmada, Şimşek tahliye edilirken, “Hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına” ve “5 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına” ve 15 ay hapis cezasına karar verildi. Karara tepki gösteren KESK Genel Sekreteri Emirali ŞİMŞEK, sendikal hak mücadelesi yürütenlerin önümüzdeki dönemde cezalara karşı daha fazla sokaklarda olacağına dikkat çekti.

Duruşma ardından Adliye binası önünde açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, yürüttükleri sendikal demokratik hak ve barış mücadelesinden özellikle yönetenlerin rahatsız olduğunu söyledi. Yönetimin rahatsızlığını KESK’lilere yönelik baskı, sürgün, gözaltı ve tutuklama olarak açığa vurduğunu dile getiren Şimşek, “Biz bu bedeli 20 yıldır ödüyoruz, ödemeye de hazırız. Son aylarda 31 üyemiz çeşitli nedenlerle tutuklandı. Bugün de bir arkadaşımız 2 ay tutuklu kaldıktan sonra ceza alarak serbest bırakıldı” diye konuştu.

Tutuklu bulunan tüm KESK üyelerinin serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, “Arkadaşlarımızın serbest bırakılması Türkiye’nin normalleşmesine hizmet etmektedir. Barış ve demokratik hak talebimiz için sesimizi yükseltmek en doğal hakkımızdır. Bunun cezalarla önünün kesilmesi mümkün değildir. Süleyman arkadaşımıza verilen bu cezayı da kınıyorum. Önümüzdeki süreçte sokaklarda daha fazla sokaklarda olacağız” diye konuştu.

Açıklama sırasında “KESK’i değil, silahları sustur” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atılırken, adliye çevresindeki vatandaşlar  da açıklamaya destek verdi. Cezaevinden akşam saatlerinde çıkarılan Şimşek, dostları ve mücadele arkadaşları tarafından kitlesel bir biçimde karşılanarak evine kadar götürüldü.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]