Mersin’de taşeron işçilerin 40 yaş eylemleri sürüyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde 40 yaşını geçtikleri gerekçesi ile işten atılan taşeron temizlik işçilerinin mücadelesi sürüyor. Dün hastane bahçesinde toplanan emekçiler kendilerine destek veren kurum temsilcileri ile beraber İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü. Dev Sağlık-İş üyesi işçiler ve Ses üyesi sağlık emekçilerin eylemine pek çok demokratik kitle örgütü ve siyasi partiler de destek verdi.

100’den fazla emekçi dağıttıkları bildirilerle ve “İşte Adalet İşte Kalkınma, 40 Yaşında İşten Atılma”, “Taşeron Gidecek, Güvence Gelecek”, “Sağlıkta Taşeronu Süpüreceğiz”, “AKP Sağlığa Zararlıdır” sloganlarıyla İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüdü. Kitle burada sloganlarla Liman işçilerini beklemeye başladı. Liman’da sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan ve 65 gündür direnişlerini sürdüren TÜMTİS üyesi işçilerin de kitlesel katılımı ile eylem devam etti.

Eylemde ilk olarak SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt konuştu. TÜMTİS Örgütlenme Sekreteri Cafer Kömürcü ve Dev. Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu’da yaptıkları konuşmalarda taşeron ve güvencesiz çalışmanın sağlık hizmetinin ve çalışma barışının bozulmasına neden olduğunu söyleyerek, işten atılan işçiler geri alınana kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladılar.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]