Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, birçok il, ilçe ve belde de kadınlar talepleri ile alanları doldurdular.

Coşkulu geçen miting ve şenliklerde eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve barış talepleri ile krizin yükü patronlara içerikli sloganlar öne çıktı.

KESK’ e bağlı sendikaların kadın üyeleri, işçi kadınlar, işten atılan kadınlar, sendika hakkı tanınmayan kadınlar, ev kadınları, genç kadınlar, kimliği reddedilen Kürt kadınları…

Hepsi renk cümbüşü içinde biradaydı.

 İSTANBUL

 

 DİYARBAKIR

ESKİŞEHİR

 MERSİN

ZONGULDAK

SİİRT

 

MANİSA
8 Mart dünya emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir araya gelen Manisa’daki  KESK  üyesi kadınlar iki gün etkinlikle günlerini kutladılar. 7 mart cumartesi günü Şehir Tiyatrosunda sergilenen “Düğün yada Davul” oyununa tiyatronun genel sanat yönetmenin Turgay TANÜLKÜ’nün desteğiyle 60 kişilik bir grup olarak gösteriye katılındı.
Mart Pazar günüde bir araya gelen kadınlarla  saat 15.00 de  sinemanın önünde buluşup  basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklamasında cinsel , sınıfsal, ulusal sömürüye karşı duracaklarını , krizin özellikle kadınları vurduğunu , bunun bedelinin biz emekçi kadınlara ödetilmeye çalışıldığını ifade eden Eğitim Sen kadın sekreteri Melek VAROL 14 martta ki emek ve demokrasi mitingine de çağrı yaptı.   Basın açıklamasından sonra grup “SONBAHAR” filmini izlemek üzere salona girdi.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ANTALYA / ALANYA
8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Alanya Kültür Merkezi’nde 7 Mart 2009 Cumartesi günü saat 19.00 da Antalya/ Alanya temsilciliğimizin organize ettiği, üyelerimizin de görev aldığı  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü şenliğinde tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve  canlı performanslar sergilendi. Gece coşkulu bir şekilde son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MALATYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELAZIĞ

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]