H.Ü. Tıp Fakültesi İşyeri Temsilciliği yemeklerin ücretlendirilmesine karşı İş Yeri Meclisinin almış olduğu bir dizi karırı hayata geçirmek için eylem ve etkinlikler başlattı. 21 Nisan Pazartesi günü başlatılan ve bir hafta sürecek olan yemek boykotuna taşeron çalışanlar dışında katılımın yüksek olduğu görüldü.  

Ekmek Yoksa Barış da Yok” sloganının sıkça atıldığı etkinlikte, Maliye Bakanlığı’nın uygulamasına karşı imza kampanyası da başlatıldı.  SES Hacettepe Müzik Grubu’nun eşliğinde türkülerin söylendiği, halayların çekildiği etkinlikte Şube Başkanı İbrahim Kara’da bir konuşma yaparak bu haklı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

 

 Bir hafta sürecek yemek boykotu sonunda 25 Nisan Cuma günü Sağlık Bakanlığı’na yürünecek, 28 Nisan Pazartesi günü Maliye Bakanlığı’na toplanan imzalar gönderilecek. 

1.fotograf           2.fotograf        3.fotograf        4.fotograf

 

 H.Ü. İşyeri Meclisi Kararları;

1- Yemek boykotu 21 Nisan 2008 pazartesi günü başlayacak ve bir hafta sürdürülecek.

2- Her gün saat 12.00’de yemekhane önünde toplanılacak, boykotu zenginleştirecek etkinlikler düzenlenecek.

3-Her çalışan çevresindekileri boykot hakkında bilgilendirip, etkin katılımını sağlayacak.

4- Boykota katılan herkes 5 gün boyunca yemekhane önünde yayında getirdiği yiyecekleri piknik havasında birlik içinde paylaşacak.

5- Üniversite yönetimini Maliye Bakanlığı’na yönelik harekete geçirecek etkin çalışmalar yapılacak.

6- Bu konuda diğer Üniversite Hastaneleriyle ortak çalışmalar yürütülecek.

7- Maliye Bakanlığı’na karşı imza kampanyası başlatılacak 28 Nisan 2008 Pazartesi günü kitlesel bir etkinlikle Hacettepe PTT önünden Maliye Bakanlığı’na gönderilecek.

8- Uygulama Maliye Bakanlığı tarafından sonlandırılmadığı takdirde 25 Nisan 2008 Cuma günü öğlen saat 12.00’de kararlılıkla diğer hastaneler çalışanları ile birlikte geniş katılımlı Sağlık Bakanlığı’na yürüyüş yapılacak

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]