Yemeklerin Ücretli Hale Getirilmesine Karşı Tepkiler ve Eylemler Giderek Artıyor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Maliye Bakanlığı genel yazısı sonrası üniversite hastanelerinde yemeklerden 15 Nisan tarihinden itibaren ücret alınmasına karşı MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (tıp fakültesi hastanesi) çalışanları SES İşyeri temsilciliğinin çağrısı üzerine yemek boykotu yaptı.

 

Çalışanlar, “24 saat halka büyük bir özveri sağlık hizmeti sunuyoruz ve hizmetimiz süreklilik gerektiriyor hastane dışında yemek yeme şansımız yok, ücretsiz yemek kazanılmış hakkımızdır" diyerek bundan asla vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler. Kendilerinden alınan paralarla yönetenlerin çocuklarına gemi mi alacaklarını yoksa mısır şirketi mi kuracaklarını sordular.

 

Saat 12.00 da başhekimlik önünde toplanan yaklaşık 600 kişi, SES işyeri temsilcisi Serap YEŞİL'in okuduğu basın açıklaması sonrasında sendikanın ikramı olan ayran ve simitle karınlarını duyurdular. Boykota %100 katılım oldu ve yemekhane boş kaldı.

 

 

Emeğimizi görmediniz ekmeğimize göz diktiniz” pankartının açıldığı eylemde “ücretsiz yemek çalışanın hakkı, UNAKITAN elini cebimizden çek “ “AKP sağlığa zararlıdır” “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” “Yemek hakkımız gasp edilemez” sloganları atıldı.Eylem ertesi gün buluşma sözü ile alkışlarla ve coşkuyla bitirildi.

                                                                                                

MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SES İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİ

 

1.foto    2.foto    3.foto     4.foto      5.foto

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]