Yemeklerin Paralı Hale Getirilmesine Karşı Bakanlık Önünde Simitli Protesto!

Ankara-Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının yemeklerin paralı hale getirilmesine karşı bir hafta önce başlattıkları  “Yemek Boykotu” devam ediyor.

Cuma günü yemek saatinde yemekhane önünde toplanan hastane çalışanları diğer hastanelerden gelen sağlık emekçileri ile beraber Sağlık Bakanlığı’na yürüyerek basın açıklaması yaptılar. İş yeri temsilciliği tarafından dağıtılan simitlerle öğle yemeği yiyen sağlık emekçileri uygulanma sona erene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler. 

Ankara Şube Başkanı İbrahim KARA yaptığı basın açıklamasında  “Yaşamın her alanına ne kadar kar elde edilir gözüyle bakanlara bu güne kadar sessiz kalmadık, bu günden sonra da kalmayacağız” dedi. 

SES Genel Sekreteri Kemal YILMAZ da: Sağlık çalışanının sağlığına, İşçi sağlığına, Toplum sağlığına, Çevre sağlığına sahip çıkmayan, ilgilenmeyen Sağlık Bakanlığı ne işe yarar. Herhalde Sağlık Bakanlığı yandaşlarına kadro, makam bulma bakanlığı, bakanlık olanaklarını yandaşlarına paylaştırma bakanlığı olsa gerek dedi. 25 Nisan 2008

 

1.fotograf       2.fotograf       3.fotograf       4.fotograf

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]