Radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin günlük 5 saatten 9 saate çıkarılmasını protesto eylemleri artarak devam ediyor.

Ankara şubemiz, Türk Radyoloji Derneği, TMRT-DER, Ankara Tabip Odası’nın ortak örgütlediği geçen hafta Salı günü Dışkapı Hastanesi, Perşembe günü Hacettepe Hastanesinde yapılan eylem ve basın açıklamaları sonrasında 29 Nisan Salı günü saat 10.00’da Sağlık Bakanlığı önünde yöneticiler ve hastane temsilcilerinin oturma eylemi sonrası hastanelerden gelen radyoloji çalışanlarının katılımıyla bir eylem düzenlendi. 

Radyoloji Çalışanlarının çalışma süreleri 5 saatten 9 saate çıkarıldı.Bu Uygulamanın Geri Çekilmesi İçin Oturma Eylemindeyiz!“RADYASYON VİTAMİN DEĞİLDİR”  yazılı ortak pankartının açıldığı eylemde SES Ankara Şube Başkanı İbrahim KARA ve TMRT-DER Genel Başkanı Nezaket ÖZGÜR birer basın açıklaması yaptı.

Eyleme TÜM RAD-DER de destek verdi.  “ Radyasyon Vitamin Değildir” “ Fazla Çalışma Angaryaya Son” “ Radyasyon Öldürür” “ Radyasyon Sağlığa Zaralıdır” dövizlerinin göze çarptığı eylemde TÜM RAD-DER’in 3 Mayıs 2008 tarihinde Sağlık Bakanlığı önünde yapacağı eyleme katılım çağrısı yapıldı.

 

Fotograflar:   Ankara1   Ankara2    Ankara3

 

İstanbul Aksaray Şubemizin  Türk Radyoloji Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ve İstanbul Tabip Odası ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptığı basın açıklamasına İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Ali Küçük, Türk Medikal Radyoteknoloji  Derneği’nden bir Yönetim Kurulu üyesi de  katıldı.

 

Yapılan açıklamada, bölge hastanelerinden alınan bilgilerin rapor haline getirildiği açıklamada  Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turan ASLAN hakkında görevi ihmal ve kötüye kullanma; Sağlık Bakanı hakkında ise görevi ihmal  suçu nedeni ile suç duyurusunda bulunulacağı, ayrıca Sağlık Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve TAEK’e de ruhsatsız birimlerin faaliyetinin durdurulması için başvuruda bulunulacağı ifade edildi.

 

 

Fotograflar: Aksaray1   Aksaray 2     Aksaray3

 

 

Kocaeli Şubemiz tarafından Radyasyon Güvenliği Komitesi adı altında birim oluşturularak açıklama yapıldı. Açıklamada; 

“Sağlık Bakanlığının kendi hastanelerindeki kaçak, ruhsatsız Radyoloji  ünitelerini çağa uygun hale getirmeden böyle uygulamalara gitmesi, bizlere reklamlarda halka radyasyonlu çay içmelerini öğütleyen bakanları anımsatmıştır. Ve şimdi ülkemizde kanser patlaması yaşanırken o devlet adamları hayır duası almamaktadırlar.

 

Sağlık Bakanlığı müsteşarının tebliği ile çalışma saatlerimizi artırmayı düşünen hastane yöneticilerimize buradan şu çağrıda bulunuyoruz; çalışma arkadaşlarınız olan bizlerin göz göre-göre kansere olmasına izin vermeyin.

 

Bizler bağımsız yargının piyasacı zihniyete değil,insanlarının sağlığına uygun bir karar vereceğine olan güvenimizle,hastane yöneticilerinin  dava sonucunu beklemelerini istiyoruz.

 

Bunun aksi halinde kendimizi ve nesillerimizi kanserden korumak için her türlü yasal ve üretimden gelen gücü kullanacağımızı buradan muhataplarımıza ve halkımıza bildiririz.” denilerek 9 saate çıkan çalışma saatleri ve olumsuz çalışma koşulları protesto edilmiştir.  

 

 

 

FotograflarKocaeli1    Kocaeli2    Kocaeli3 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]