HÜKÜMET, işsizlik sorununa çözüm yaratmak iddiasıyla hazırladığını savunduğu İstihdam Paketi ile kadını iş yaşamından silecek düzenlemer getiriyor.

Kadın istihdamının artırılması amacıyla, kadın çalışanlar için işverene yönelik planlanan prim teşvikinden Başbakan Erdoğan’ın “ayrımcılık olur” gerekçesiyle vazgeçildiği bildirilirken, işyerlerinin kreş açması ve emzirme odası bulundurması gibi kadın çalışanlar için hayati önemde olan zorunluluklar da kaldırılıyor.

Erdoğan’ın, kadın istihdamını teşvik etmek yerine 18-29 yaş grubundaki gençlerin istihdamının desteklenmesini istediği belirtildi. Yeni bir değişiklik yapılmazsa Hazine, 18-29 yaş arasındaki gençlerin ilk kez işe alınması halinde işverenlere 5 yıl boyunca prim desteği verecek. Uygulamanın beş yıllık maliyeti 700 milyon YTL’yi aşacak. Uzmanlar, paketin amacının “işvereni rahatlatmak” olduğunu belirterek bu düzenlemeyle işverenin, kıdemlileri işten çıkarıp yerine maliyeti daha az olan gençleri alarak daha düşük aylıklarla çalıştırmak isteyeceğini vurguladı. Birgün 12.02.08

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]