30 Ocak günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı İbn-İ Sina ve Cebeci Hastaneleri’nde yemek ücretlerine yapılan zamlara karşı hastanede çalışan emekçiler yemekhane boykotuna ve eylemlere başlamıştı.

Cuma günü yapılan grevden sonra döner sermaye paylarının hesaplara yatırılmasının ardından, işyeri meclisinde alınan karar gereği yemekler ücretsiz olana kadar yemekhane boykotu devam ettiriliyor. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Cebeci ve İbn-İ Sina hastanelerinde A.Ü. Rektörü Nusret Aras imzalı bir genelgeyle çalışanların yemek ücretleri günlük 2 YTL’ye çıkarıldı. Çalışanlar daha önce yemeğe aylık 5 YTL veriyorlardı. Hastane emekçileri genelgeden önce bir ay boyunca yemek yedikleri paraya şimdi sadece 2,5 öğün yemek yiyebilecekler.

Hastane çalışanlarının bütçelerini önemli ölçüde etkileyecek bu hak gaspına karşı bir hafta önce başlattıkları yemekhane boykotu devam ediyor.  İbn-i Sina poliklinikler önünde 4 Şubat pazartesi günü yapılan eylemde    “ Bu Zamları Yemeyeceğiz” “ Ekmek Yoksa Barış da Yok” diyen, yemekler ücretsiz verilene kadar eylemlere devam edeceklerini ifade eden sağlık emekçileri öğle yemeklerini şube tarafından dağıtılan peynir, ekmek ve domatesle yaptılar.

2 Şubat günü yapılan şube genel kurulunda seçilen yöneticilerin de tek tek tanıtıldığı eylemde SES Genel Sekreteri Erkan SÜMER de bir konuşma yaparak, hak verilmez alınırın en iyi örneğini sergileyen Ankara Üniversitesi çalışanlarının haklı mücadelesinin sonuna kadar yanında olunacağını ifade etti. Salı akşamı toplanacak A.Ü. İşyeri Meclisi eylem ve etkinlikleri değerlendirecek.  04.02.08

 

1.fotograf    2.fotograf    3.fotograf     4.fotograf

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]