Kayseri’de Telekom grevinin gösterdikleri ve saldırılara karşı yapılması gerekenlerin tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

Haber-İş Kayseri Şube Başkanı Veli Solak, TÜMTİS İl Temsilcisi Yaşar Alicanoğlu, Tüm Tekstil-İş Şube Başkanı Abdullah Demir, SES Şube Başkanı Orhan Karakaya’nın yer aldığı toplantıya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 10 fabrikadan 50 işçi katıldı.

Sermayeye karşı mücadele edilmeden hak alınamayacağını belirten Veli Solak, 44 günlük grev ile bunu çok iyi anladıklarını söyledi. Solak, tabanda yapılacak örgütlenme ile OSB işçilerinin de kazanım elde edebileceğini ifade etti. Bazı fabrikalardaki baskılarla, taşeronlaştırma saldırılarına karşı ses çıkarmak gerektiğini ifade eden Veli Solak grevlerinin sonucunda bu tarz sıkıntılara karşı da başarı kazandıklarını anlattı. Tüm Tekstil-İş’in yaklaşık 10 fabrikada 700 üyeye ulaştığını aktaran Abdullah Demir, işten atılan işçilerin davalarına destek istedi. Orhan Karakaya da yeni çıkarılacak saldırı yasaları SSGSS’ye ve IMF emrinde çalışan hükümete karşı birleşik mücadele çağrısı yaparak, 10 Şubat 2008 tarihinde ortak yapacakları panele katılım çağrısı yaptı. Toplantı sonunda bu toplantıların sürdürülmesi ve panele kitlesel katılım kararı alındı. (22 ocak 2008/Evrensel)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]