Balcalı İşçisi Taşerona Kurban Olmayacak

Facebook
Twitter
WhatsApp
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Tıp Fakültesi’nde çalışan taşeron sağlık emekçilerinin kaderini belirleyen ihale protestoyla başladı. Yaklaşık 1000 işçiyi ilgilendiren ihaleye tepki gösteren işçiler, emeklerinin mal gibi pazarlanmasına tepkili. “Sağlık haktır satılamaz”, “Taşeronu sağlıktan süpüreceğiz”, “Taşeron işçiyiz, örgütlüyüz güçlüyüz” sloganları ile poliklinikler önünde toplanan işçilere, SES Adana Şubesi, Adana Tabip Odası ve DİSK Bölge Temsilcisi Kenan Aslan da destek verdi.
 
Balcalı Hastanesinde çalışan sağlık işçileri 19 Aralıkta yapılacak taşeron ihalesini protesto etmek için bir eylem yaptı. Saat 8.00 – 8.30 arası poliklinikler önünde toplanan emekçiler 20 Aralıkta yapılacak ihaleyle, çalışanların ücretlerinin, sosyal haklarının ve çalışma koşullarının belirleneceğini ancak ihale sürecinde çalışanların taleplerinin dikkate alınmadığını ifade ettiler. Dev Sağlık-İş Örgütlenme Sekreteri Sevinç Hocaoğulları, Kurban Bayramı arifesinde işçilerin emeklerinin bir kurban gibi pazarlandığını belirtti. İhalenin işçilerle görüşülmeden yapılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Hocaoğulları, “Yönetim sanki hastaneye bir cihaz alır gibi emeğimizi pazarlıyor. İki yıl önce taşeronlaştırmaya karşı başlattığımız mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Dev Sağlık-İş Çukurova Bölge Şube Başkanı Mustafa Hotlar da yapılan ihalenin hastanede çalışan teknisyenleri, hasta bakıcıları, sekreterleri, büro memurlarını ve temizlik görevlilerini ilgilendirdiğini aktardı.  Sağlık hizmetinin nitelikli verilebilmesi için de mücadele ettiklerini söyleyen Hotlar, bunun taşeron şirketler ile mümkün olamayacağını dile getirdi. SES Adana Şube Yöneticisi Nazan Eroğlu ise verdikleri mücadelenin aynı zamanda parasız ve nitelikli sağlık hizmetini sağlamayı da amaçladığını vurguladı.İşçiler açıklamanın ardından taleplerini yönetime iletti. İşçiler 20 Aralıkta 8.00 de poliklinikler önünde toplanarak ihale süresince taleplerini ifade edecekler. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]