Radyoloji teknisyenlerinin çalışma saatlerinin günlük 5 saatten 9 saate çıkartılmasına tepkiler büyüyor.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tümrad-Der) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kocaeli Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının 8 Eylül 2007 tarihli bir genelgeyle radyoloji teknisyenlerinin çalışma saatlerini günlük 5 saatten 9 saate çıkarttığını bildirdi. Radyoloji teknisyenlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmeden ve hasta yoğunluğu düşürülmeden yapılan bu düzenlemeye göre radyoloji birimlerinde çalışan röntgen teknisyenlerinin haftada 45 saat çalışacağını söyleyen Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tümrad-Der) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, vardiya ve nöbet gibi unsurlarda da düzenlemeler yapıldığını belirtti.

ÇALIŞANLAR ERKEN ÖLÜYOR!

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tümrad-Der) Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, , şunları kaydetti: "Yeni düzenlemeyle radyoloji çalışanlarının kazanılmış hakları gasp edildi. Dernek olarak, radyasyon emekçilerinin kazanılmış haklarını gasp eden kamu idaresinin bu-yurgan ve bizleri yok sayan düzenlemelerine karşı savunmak en büyük görevimiz olacak.

Yıllardır 5 saat çalışmalarına rağmen, emekli olan meslektaşlarımızın çoğu erken yaşta ölüyor, önemli bir bölümü kansere yakalanıyor. Bu konular yıllardır bakanlıkça araştırılmadı, görmezden gelindi, sanki gizlenmek istendi. Çalışanların sağlığını düşünmeyen bir Sağlık Bakanlığı nasıl olur da halkın sağlığını koruyabilir."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA SİYAH ÇELENK
"Bu ülke, radyasyonlu çayları büyük pişkinlikle içen bakanlar gördü. Sonuçlan onlarca yıl sonra çıkacak radyasyon etkilerinin hesabını kim verecek. Bizi yavaş yavaş öldürecek adımları atanlar, yastığa kafalarını koyunca uyuyabilecekler mi?" diyen Tümrad-Der Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nde, Sağlık Bakanlığı'na siyah çelenk koyacaklarını da sözlerine ekledi. (birgün/ 22 ekim 2007)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]