ABD’nin finans merkezi New York ile İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ulaşım grevleri, iki kentte de hayatı felç ediyor.

ABD’nin finans merkezi New York ile İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ulaşım grevleri, iki kentte de hayatı felç ediyor. New York’ta binlerce taksi şoförü, yeni düzenlemeleri protesto için greve gitti. Londra’da ise pazartesi gününden bu yana devam eden metro grevi askıya alınmasına rağmen kentteki kaos sürüyor. Metro emekçileri, taleplerinin kabul edilmemesi halinde gelecek haftada da greve gidecek.
Taksi şoförleri grevde
New York’ta binlerce taksi şoförü dün greve gitti. Grev, “Taksi ve Limuzin Komisyonu”nun kentteki bütün taksilere yüksek teknolojiye sahip dokunmatik ekranlı video sistemi yerleştirilmesini şart koşan kararını protesto amacıyla yapıldı. Ancak Belediye Başkanı Michael Bloomberg, söz konusu karardan vazgeçmeyeceklerini bildirdi.
“New York Taksi Şoförleri Birliği”nin dün sabah başlatacağı iki günlük greve, birliğin temsil ettiği 7 bin taksinin şoförleri katıldı. Rakam, kentteki toplam taksi sayısının üçte biri.
Bu arada “New York Eyalet Taksi Şoförleri Federasyonu” ise grev kırıcılarını işe alarak, diğer şoförlerin grevini etkilemeye çalışıyor.
Grev askıda, kaos sürüyor
İngiltere’nin başkenti Londra’daki metro sisteminin bakım ve tamirinden sorumlu “Metronet” şirketine bağlı yaklaşık 2 bin 300 işçinin geçen pazartesi günü başlattığı grev ise geçici olarak askıya alındı. Fakat, Londra metrosu yönetimince yapılan açıklamada, “grevle başlayan ulaşım kaosunun bir süre daha sürmesinin beklendiği” ifade edildi.
Metronet’in faaliyetlerine son vermesi ve işçilerinin tümünün işten çıkartılması ihtimalini ortadan kaldırmak üzere “Ulaştırma Sendikası”nca (RMT) başlatılan grevin, önceki gün yeniden başlatılan görüşmeler üzerine askıya alındığı açıklandı. RMT ile Londra metrosu yönetimi arasında yarın yeniden görüşmeler yapılacağı, bu görüşmelerde
anlaşma sağlanamazsa RMT’nin ikinci 3 günlük grev eylemi planını pazartesi günü başlatacağı bildirildi.(evrenselden alınmıştır.)

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]