Finlandiya’da 12 bin 800 hemşire ve diğer sağlık çalışanları, ücret artışı görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda gelecek ay toplu olarak istifa edecekleri tehdidinde bulundu.Finlandiya’da 12 bin 800 hemşire ve diğer sağlık çalışanları, ücret artışı görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması durumunda gelecek ay toplu olarak istifa edecekleri tehdidinde bulundu.

Sağlık çalışanları sendikası, 12 bin 800 üyesinin, başkent Helsinki dahil birçok kentteki hastaneyi etkileyecek olan istifaları için dilekçelerini imzaladığını bildirdi.

Sendika başkanı Jaana Laitinen-Pesola, "eğitimli sağlık çalışanlarının, haklı taleplerini savunmak için böylesi bir yola başvurmak zorunda kalmalarının gerçekten üzücü olduğunu" söyledi.

Laitinen-Pesola, bu ölçüde toplu istifa tehdidinin oldukça ciddi bir durum olduğunu ve gerçekleşmesi durumunda ülkedeki bütün sağlık sistemini felce uğratacağını belirtti.

Sendikayla işveren arasındaki ücret artışı görüşmeleri geçen haftalarda kesilmişti. Yeni tur görüşmelerinse bugün başlaması bekleniyor. Sendika, gelecek iki yıl için üyelerinin ücretlerine yüzde 24 artış talep ediyor.

Sağlık yetkilileri geçen yıllarda, giderek artan sayıda hemşirenin daha iyi ücret için komşu ülkeler İsveç ve Norveç’e gitmesi sonucu Finlandiya’daki sağlık hizmetlerinin yara alacağı uyarısında bulunmuştu.
Milliyet 15 ekim

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]