Sağlıkta fedakarlığın sonucu şiddet!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İzmir’de sağlık ocağı hemşiresinin hasta yakınlarının saldırısına uğraması protesto edildi.

Eski İzmir Umut Sağlık Ocağı hemşiresi Asuman Akgün’ün bir hasta yakınını saldırısına uğrayarak darp edilmesi “Sağlıkta dönüşüm programının sağlık çalışanlarına şiddet olarak yansıması”nın örneği olarak değerlendirildi.


SES İzmir Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Fahri Demirci, AKP Hükümeti’ni sağlık alanında uyguladığı günü birlik politikalarla, çalışanların ve halkın ruh ve beden sağlığını tahrip etmeye ve sağlık alanını kaosa sürüklemeye devam ettiğini dile getirdi. Eski İzmir Umut Sağlık Ocağı’nda çalışan Hemşire Asuman Akgün’ün 22 Temmuz gün bir hasta yakınının saldırısına uğradığını belirten Demirci, darp edilen sağlık çalışanının aynı zamanda tehdit de edildiğini söyledi. Bu olayın sağlık çalışanlarının işyeri güvenliğini olmadığını da ortaya koyduğunu kaydeden Demirci, “3-4 bin nüfusa hizmet veren sağlık ocaklarında bir hekim ve bir hemşire nöbet tutmaktadır. Arkadaşlarımız özellikle gece nöbetlerinde her türlü tehlikeye açık durumdadırlar. Sağlık çalışanlarının güvenliği tehdit altındadır” dedi.

Aile hekimliğine başlamadan önce yapılan “24 saat doktorunuz hizmetinde. Doktor evinize gelecek” gibi gerçekle uyuşmayan vaatlerle adeta şiddete davetiye çıkarılmadığının altını çizen Demirci, “Sağlık çalışanları ile hasta arasına para ilişkisi sokularak karşı karşıya getirilmişlerdir. Sonuç olarak özveri ve fedakarlığın sonucu arkadaşımız fiziksel şiddetle ödüllendirilmiştir” diye konuştu. Darp edilen hemşire Asuman Akgün’ün de katıldığı basın toplantısında konuşan sendika avukatı Olgun Soysal’da Hemşire Akgün’ün darp olayının ardından yaşadığı birçok sağlık şikayetinin hâlâ sürdüğünü, saldırı ile ilgili gerekli şikayetleri yaptıklarını söyledi.

(Evrensel/28 Temmuz 2007) 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]