17 NİSANDA SHÇEK İÇİN İLLERDE EYLEM YAPTIK!
SES’in örgütlü olduğu Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) emekçileri, ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve hizmetlerin niteliğini düşüren taşeronlaştırmanın durdurulmasını istedi. Emekçiler yaptıkları eylemlerde, Başbakanlık tazminatının düzeltilmesi, çalışanların çocukları için kreşlerin açılması ve personel açığının kadrolu elemanlarla giderilmesi taleplerini de dile getirdiler.
İstanbul’da SHÇEK İl Müdürlüğü Ek Binası önünde toplanan emekçiler, “Sosyal hizmetler üvey evlat olmayacak”, “Taşeron değil kadrolu eleman” ve “Taşeron işçiler kadroya alınsın” sloganlarını attılar. Burada konuşan SES Genel Başkanı Köksal Aydın, Başbakanlığa bağlı kurumlarda çalışanlara ödenen 100-200 YTL tutarındaki fazla çalışma ücretinin SHÇEK çalışanlarına 3.5-5 YTL olarak ödendiğini dile getirdi. Kreşlerin kapatılması nedeniyle SHÇEK çalışanlarının sosyal hizmete muhtaç hale getirildiğini belirten Aydın, “Kurumun personel açığı giderilmiyor. Taşeron uygulamalarda ısrar ediliyor” diye konuştu. Açıklamanın ardından SES üyeleri toplu halde PTT Bahçelievler Şubesi’ne giderek sadaka olarak gördükleri 3.5-5 YTL’lik fazla çalışma ücretlerini Başbakanlığa postaladılar.
Kocaeli-SES üyeleri, Kocaeli’nde ise İzmit Postanesi önünde eylem yaptılar. Burada açıklama yapan SES Kocaeli Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, SHÇEK çalışanlarının üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade etti. Gülseven, taleplerine olumlu yanıt verilmezse eylemlerin büyüyeceğini dile getirdi.
Adana: SHÇEK için SES Adana Şubesi ve SHÇEK çalışanları tarafından 17 nisanda Başbakanlığa mektup gönderme eylemi yapıldı.
SHÇEK çalışanı ve SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen tarafından okunan basın açıklamasında “SHÇEK çalışanları toplumun en mağdur kesimlerine geceli–gündüzlü bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunmakta, yani dünyanın en zor işlerinden birini yapmaktadır. Hizmetin özelliği gereği fazla çalışmaktadır. Buna rağmen Başbakanlığa bağlı diğer kurumlarda çalışanlara ödenen 100–200 YTL tutarındaki “Başbakanlık fazla çalışma ücreti” katsayıya bağlanmadığı için SHÇEK çalışanlarına 3–5,5 YTL olarak ödenmektedir. Bu durum büyük bir haksızlık olduğu gibi, kurum çalışanlarına “üvey evlat” muamelesi yapıldığının da açık kanıtıdır” denildi.